GUIA | Els cinc rivals del Nàstic a la segona fase de la lliga

El Nàstic de Tarragona iniciarà aquest proper dissabte la segona fase de la lliga regular a la Segona Divisió B. En total sis partits per intentar classificar-se pels play-off’s definitius d’ascens a la categoria de plata.

Els tarragonins es trobaran al davant a Ibiza, Alcoyano i Villarreal B, tenint en compte que els equips del mateix subgrup no s’enfronten entre sí.

Ibiza

La UD Ibiza és un d’aquells equips que saps que tard o d’hora acabarà pujant a Segona Divisió només per les persones que el capitanegen. Al capdavant del projecte, fundat el 2015, està l’expresident del Valencia, Amadeo Salvo, un empresari amb experiència en el futbol professional.

Després d’un ascens meteòric des de la Regional Preferent d’Eivissa-Formentera, l’equip fa tres temporades que milita a Segona B. Després del bagatge previ de les dues campanyes anteriors, enguany l’objectiu és arribar a la categoria de plata del futbol estatal. Per això, s’ha reforçat el projecte amb un entrenador novell, Juan Carlos Carcedo, assistent d’Unai Emery des de l’etapa a Almería fins a la darrera a l’Arsenal.

El tècnic de La Rioja ha dissenyat un equip temible, que es basa en la seva fortalesa defensiva. No en va, només ha encaixat 5 gols en la primera fase. Per si no n’hi hagués prou, li costa ben poc veure porteria. Només s’ha quedat a zero en quatre ocasions, dues d’elles en les dues úniques derrotes que ha concedit davant l’Alcoyano i l’Hércules.

El planter combina experiència i joventut en totes les línies. Germán Parreño és el titular indiscutible a la porteria. L’eix de la defensa està definit amb l’exgrana David Goldar -4 gols a tenir en compte- i Rubén González, mentre que els laterals són propietat de David Morillas i Kike López, amb permís del veterà Fran Grima.

Al centre del camp Javi Pérez permet que Manu Molina i Javi Lara –compte en les accions a pilota aturada- llueixin i tinguin llicència per atacar, mentre que Sergio Castel, Davo i Ángel Rodado són els que posen els gols. De moment, el primer ha marcat 8, i el segon i el tercer n’han marcat 5.

Villarreal B

El Villarreal B no necessita cap mena de presentació, perquè a banda de tractar-se d’un filial, és un equip que coneixem força bé. Tot i que alguns jugadors han canviat respecte a la temporada passada, la manera de jugar continua sent la mateixa amb Miguel Álvarez a la banqueta. I això és important per a un equip com el Nàstic, que ja ha demostrat que s’adapta bé als equips que porten la iniciativa del joc i que concedeixen espais.

Els groguets surten al camp a ser protagonistes, no especulen. En alguns partits han acusat la manca de gol, és cert. Álex Millan, el màxim anotador amb 6 gols, no té cap soci al costat que pugui competir amb ell per aquest privilegi. El migcampista Sergi Lozano el segueix amb 3 gols, mentre que el defensa Dani Tasende i els davanters Diego Collado i Juan Carlos Arana n’han marcat 2.

Alcoyano

L’autèntica revelació del subgrup B del grup 3, perquè tot i ser un nouvingut des de Tercera Divisió ha aconseguit classificar-se per a la segona fase d’ascens. I això que va començar el curs amb molts dubtes per no guanyar en les quatre primeres jornades, on això sí, va enfrontar-se a l’Hércules, l’Ibiza i el Villarreal B, a més de l’Orihuela. El club va mantenir la confiança en Vicente Parras, i va encertar.

En els següents vuit partits, l’Alcoyano va sumar 20 punts de 24 possibles amb un triomf magistral a Can Manises. Paral·lelament, va anar avançant a la Copa del Rei, amb la històrica victòria sobre el Reial Madrid amb una actuació estel·lar del veterà porter José Juan.

El cert és que no és un equip que destaqui per marcar molts gols, però els 17 amb els quals s’ha plantat en la segona fase els ha rendibilitzat molt bé. Els 16 gols en contra tampoc són una xifra d’impacte, perquè està a l’altura de la majoria d’equips dels dos subgrups.

Pel que fa a noms que puguin resultar familiars, només en trobem a la davantera amb Joan, Juli, Manuel Raíllo i Omar Ramos, tot i que el màxim golejador és el jove Mourad El Ghezouani –cedit per l’Elche- amb 5 gols. En la resta de línies no compta amb jugadors amb massa cartell, però tots treballen pel col·lectiu amb molt d’ofici.

Barcelona B

El filial blaugrana ha anat de menys a més en la primera fase, tot i la victòria en la jornada inaugural davant el Nàstic, i ha aconseguit aprofitar la irregularitat de l’Andorra per passar com a segon. El treball del seu tècnic, García Pimienta, ha estat molt valuós, perquè ha aconseguit que l’equip no hagi notat les baixes primer de Ronald Araújo –respecte a la temporada anterior- i després d’Òscar Mingueza i Ilaix Moribia.

Lògicament, té a l’abast matèria prima de bon nivell per competir en una categoria tan dura com aquesta a partir de la filosofia de joc de la Masia. Davant la falta d’experiència, el talent de Konrad de la Fuente, Àlex Collado i Rey Manaj marquen la diferència. Els dos últims han anotat 6 i 8 gols, respectivament.

El joc de possessió del Barça B busca domina cada partit, independentment del rival, movent la pilota per la zona central per atacar per les bandes amb els extrems, de la Fuente i Collado, i els carrilers Mika Mármol i Álvaro Sanz. El central Arnau Comas, i els migcampistes Jandro Orellana –ara lesionat- i Nico González, també estan quallant una gran temporada.

Andorra

Haurà encertat el club amb la sortida de Nacho Castro i l’arribada d’Eder Sarabia a la banqueta? Aquesta és la gran incògnita que es fan a Prada de Moles després que l’equip hagi aconseguit la classificació per a la fase d’ascens en una última jornada agònica. El tècnic basc només ha guanyat en tres dels nou partits que ha dirigit l’equip, complicant-se la vida amb una derrota i dos empats, per aquest ordre, en les tres darreres jornades.

Més enllà d’aquest relleu, el conjunt andorrà manté un estil molt similar al que tenia amb Nacho Castro, amb una sèrie de matisos que responen al segell de l’ex ajudant de Quique Setién. La línia defensiva sembla més fiable que en el darrer curs i en poques ocasions encaixa més d’un gol. El problema que té és que viu bàsicament dels gols de Carlos Martínez, que no n’ha anotat pocs: un total d’11.

Víctor Casadesús i Héctor Evel han aparegut puntualment per aportar el seu granet de sorra amb 3 dianes. No obstant això, compta amb jugadors amb talent com Kike Saverio i el tarragoní Iker Goujón, que poden ser decisius en qualsevol moment, sense comptar amb l’autoritat de Rai Merchán i Marc Pedraza per comandar el centre del camp.

També et pot interessar...

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Més notícies

P