El Juvenil A es classifica per a la Copa del Rei al vèncer el Zaragoza (2-1)

El Juvenil A del Nàstic de Tarragona és equip de Copa del Rei després de superar al Real Zaragoza en un duel d’alt voltatge, que ha acabat amb un marcador de 2 gols a 1 gràcies als gols d’Òscar Romero i Kim Lorca, i amb quatre expulsats, dos per cada equip. Els grana, a més, han recuperat el lideratge del subgrup, que hauran de defensar en l’última jornada de la primera fase.

El Nàstic ha començat el partit sense la llosa de les dues últimes derrotes, conscients que estaven davant un partit decisiu, però un partit nou que res tenia a veure amb els anteriors. Fidel al seu joc de possessió, ha portat la iniciativa i ha generat més ocasions. En línies generals, ha estat millor que un Zaragoza que, excepte en els últims minuts, ha abusat del joc directe. Cada vegada que recuperava la pilota, intentava connectar ràpidament amb Marcos Cuenca i Pablo Cortés. La defensa grana, però, ha estat ben atenta i no ha concedit cap regal per als dos davanters.

La primera ocasió dels grana ha estat una centrada de Marcel Céspedes des de l’esquerra, prèvia assistència de Guzmán amb un barret sobre Rubi, que Òscar Romero no ha pogut rematar davant la rapidesa d’un defensa per avançar-se a la pilota. Guzmán ha estat el jugador més actiu dels tarragonins en el primer temps, forçant diverses faltes a prop de l’àrea i generant espais a través dels seus moviments amb la pilota.

El Nàstic no ha pogut aprofitar cap de les faltes que els visitants han fet sobre l’extrem colombià, però un córner en el 32’ ha estat l’origen de l’1 a 0. En la segona acció d’aquest servei de cantonada, Kim Lorca ha enviat una passada des de la banda dreta fins a l’esquerra perquè Marc Montalvo habilités a Guzmán, i aquest fes la passada de la mort perquè Romero, aquesta vegada sí, enviés la pilota al fons de la xarxa.

El gol ha canviat la manera de jugar del Zaragoza, que ha assumit que per intentar empatar havia de deixar de jugar en llarg. D’aquesta manera ha generat un córner i una falta, que no han comportat cap perill per a la porteria d’Alain Martínez. El primer temps ha finalitzat amb dues entrades dures de Cuenca sobre Céspedes, i de Boaz Hellebeek sobre Cortés,  que han estat castigades amb targeta groga.

L’inici del segon temps ha mantingut el mateix guió. Les primeres ocasions han estat del Nàstic amb un remat de cap de Kim Lorca que ha sortit per sobre del travesser, i un xut d’Òscar Grela des de la frontal, que el porter ha aturat sense problemes.

El tècnic visitant, Javi Garcés, ha fet un doble canvi amb l’entrada de Chema Aragués i David Mata, i el seu equip ha fet un pas endavant. Juan López ha estat a punt de fer l’empat amb un xut des de la mitja lluna, que ha sortit fregant el pal dret d’Alain. Tot seguit, els grana han tingut una doble ocasió per fer el segon. Carlos Calavia ha aturat un remat de Guillem Fàbregas, i en el refús, Guzmán ha rematat per sobre del travesser.

El Zaragoza ha penalitzat la manca d’encert dels tarragonins amb el gol de l’empat de Mikel Serrano en el 64’, rematant al fons de la xarxa una pilota que havia quedat morta dins de l’àrea petita. L’1 a 1 tornava la primera plaça al conjunt aragonès, però el Nàstic no s’ha rendit en cap moment i ha buscat el segon gol, fins que l’ha trobat en el 77’. Òscar Romero ha baixat una pilota amb el pit a la mitja lluna, per cedir-la a Kim Lorca i que aquest transformés el 2 a 1 amb un remat ras a la dreta del porter.

Tres minuts després, el visitant Alberto Vaquero ha vist la segona groga, i la conseqüent targeta vermella. Un preludi del dels últims minuts, on Mikel Serrano ha comès una entrada molt dura sobre Céspedes i ha estat expulsat. L’acció ha provocat una picabaralla en la qual Roger Munells també ha vist la vermella directa. I en els darrers segons, Albert Querol també ha estat expulsat per donar un cop de peu a un visitant quan no podia disputar la pilota.

Per tant, Munells i Querol es perdran la final davant el Lleida, contra qui hauran de defensar la primera plaça assolida aquest diumenge contra el Zaragoza. El Nàstic ha aguantat bé les últimes escomeses dels aragonesos, i han certificat el triomf que el situa al capdamunt de la taula amb 33 punts, i que el converteix en equip de la Copa del Rei.

També et pot interessar...

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Més notícies

P