Amb el vent a favor

La jornada de descans va arribar en el millor moment pel Nàstic. Després d’encadenar dos partits sense trobar-se còmode sobre el camp i d’engreixar les xifres de lesionats de la infermeria. Aquesta pausa ha de servir per tornar a guanyar confiança i anar recuperant efectius.

Tot això, mentre els nostres amics garrotxins i llobregatencs ens permetien seguir gaudint del liderat del subgrup, en vèncer a l’Andorra de Gerard Piqué. I a sobre, l’Ibiza també va perdre, prolongant el seu mal moment (s’ha deixat punts en tres de les seves últimes quatre jornades), reduint així, la seva avantatja sobre el Nàstic.

Analitzant-ho bé, al final, la millor notícia de l’empat a Prada de Moles va ser trencar la rauxa de l’equip andorrà, que d’ençà que els granes els van privar de sumar tres punts, no n’han sumat ni un més i han encaixat cinc gols en només dos partits. Ara mateix el Nàstic suma dos punts més que l’equip d’Eder Sarabia, amb un partit per disputar. És a dir, de sumar els tres punts en la jornada pendent, el Nàstic avantatjaria a l’Andorra per cinc punts, amb el goal average particular favorable; una situació ideal per a encarar la recta final d’aquesta primera fase i l’inici de la segona.

Aquest diumenge a la Feixa Llarga el Nàstic tornarà a la feina. Els partits a domicili (i especialment si es juguen en un estadi amb gespa artificial com el de l’Hospitalet) segueixen sent el punt més vulnerable de l’equip de Seligrat, però el Nàstic necessita seguir de mostrant la solvència habitual en enfrontar-se a un rival en el seu moment més baix de la temporada (suma set jornades sense vèncer), sense oblidar que tractarà de capgirar la situació de totes les maneres possibles.

A poc a poc la infermeria grana es va buidant i en les sessions d’entrenament es van incorporant els futbolistes que havien causat baixa per diversos motius (lesions, Covid-19 o aïllament). Sembla difícil però que Brugui, Carbià o Rueda, que es van retirar lesionats al partit a Andorra, estiguin disponibles pel pròxim diumenge.

La reincorporació de Ribelles a la rutina d’entrenaments fa pensar que el valencià tornarà a l’onze com a pivot substituint a Rueda, que va haver de jugar fora de posició a Andorra. A les bandes, per cobrir les baixes de Brugui i Carbià, la llista d’alternatives és llarga (Amang, Lasso, Pedro, Ballesteros, Jaime…) però substituir a aquests dos futbolistes serà una tasca titànica per qualsevol d’ells, especialment a l’empordanès, que fins ara ha estat el jugador més determinant de la temporada. Tanmateix aquesta plantilla ha demostrat ser capaç de tot i cadascun dels futbolistes que la conformen tenen nivell de sobres per seguir amb pas ferm tot i les baixes.

Una vegada més s’ha demostrat que aquest equip té fusta de campió. L’esperit competitiu dels homes de Seligrat a aquesta alçada de la temporada ja està fora de qualsevol dubte, però és que a sobre l’equip gaudeix d’aquest toc de sort amb els resultats dels rivals quan ho necessita, totalment imprescindible per qualsevol equip que aspiri a grans objectius. Jo hi confio.

També et pot interessar...

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Més notícies

P