Al compàs de Puskas

Toni Seligrat iniciaria la segona volta del subgrup 3A de la Segona Divisió B donant entrada com a titular a Gonzi; línia de quatre amb Albarrán i Joan Oriol als laterals i Jesús Rueda juntament amb Quintanilla a l’eix de la defensa; Fullana, Fausto Tienza i Miranada a la sala de màquines del mig del camp i, a la zona ofensiva de l’elenc tarragoní, Gerard Oliva de davanter centre acompanyat per Carbià i Brugué als extrems.

L’inici del partit dels grana començaria de la millor forma. L’equip imposaria el seu joc ofensiu enfront del Barça B provocant, durant el primer minut, un dels primers corners del partit. Fran Carbià, en segona línia i fora de l’àrea, visualitzaria d’allò més bé la centrada de Fullana i enganxaria la pilota de primeres per endinsar-la a la porteria d’Arnau Tenas per tal de fer el primer gol o, millor dit, un golàs. La gran visió de joc de Carbià i la qualitat i precisió en la centrada de Fullana estrenarien el marcador del gol de mar. Després del gol, l’equip grana seguiria atacant i apropant-se perillosament a l’àrea del Barça B.

El Nàstic, per tal d’evitar les recuperacions dels culers al mig del camp i la seva qualitat com equip, proposarien un joc iniciat des de la zona local per tal de jugar amb el mig del camp i que aquests obrissin l’esfèric a les bandes. Tot i el gran paper dels migcampistes, els laterals també efectuarien un gran paper com a carrilers per tal de pujar ràpidament l’esfèric a línia de fons i buscar, mitjançant centrades, als extrems i davanters dins de l’àrea del Barça B. Carlos Albarrán, després d’un inici incert i destacable per les seves expulsions, protagonitzaria una molt bona primera part en l’apartat ofensiu. El lateral dret, mitjançant la seva velocitat, estaria present a la zona alta del camp per rebre pilotes llargues des del mig del camp i, a més, per tal de conduir la pilota des del seu propi camp per tal d’efectuar centrades perilloses.

El segon gol de Fran Carbià, aprofitant el marcatge de bloqueig de Gerard Oliva i Fullana als defenses del Nàstic, remataria a plaer una centrada d’Albarrán (una de les seves especialitats) per tal de marcar el segon gol. A més, Albarrán formaria part (pel que fa a la participació en la jugada) del tercer gol del partit. El lateral aconseguiria atreure a dos jugadors del Barça B a la línia de fons per, després que Brugué es pogués deslliurar de jugadors rivals, assistir a l’extrem gironí que, a plaer, es perfilaria a la zona dreta de l’àrea culé per tal de marcar un (el segon) senyor golàs i, a la vegada, el tercer gol del Nàstic en menys de 25 minuts.

Abans d’arribar a l’equador del primer temps, l’elenc de Toni Seligrat s’havia imposat al joc del Barça B i, mitjançant un futbol ràpid, d’altura i ofensiu amb presència a les bandes, aconseguiria marcar dos golassos al compàs del mateix Puskas. Abans del minut 30, doncs, el Nàstic de Tarragona es va convertir en un huracà que va (quasi) sentenciar el partit.

Després del tercer gol(às) de Roger Brugué, el Barça, amb García Pimienta als comandaments, començaria a pujar revolucions per tal de marcar un gol i posar por a Toni Seligrat i als jugadors grana. Mitjançant el seu joc de possessió i tacte amb la pilota, el Barça B buscaria sobretot la banda dreta d’Álvaro Sanz per tal de centrar pilotes perilloses a l’àrea i, amb els davanters Rey Manaj i Peque incrustats entre línies defensives granes, intentar guanyar camp per tal d’aconseguir trencar línies o (amb els davanters entre línies) fer de suport per tal d’obrir a les bandes i després guanyar, mitjançant desmarcades, l’esquena dels defenses del Nàstic.

El gol del Barça B arribaria després d’un còrner botat, precisament, des de la banda dreta en una bona jugada d’intel·ligència, picardia i bona col·locació dels jugadors culers en ser Mika el jugador que agafaria el rebot dins de l’àrea per rematar potent a la porteria defensada per Gonzi.

Després del gol, el Nàstic cediria el joc i el protagonisme al Barça B, que començaria a carburar i increpar l’àrea del Nàstic amb arribades amb perill durant els últims 15 minuts de la primera part.

Durant la segona part, el Nàstic es dedicaria a exercir una gran pressió individual i col·lectiva per tal d’anul·lar al joc del Barça B. L’equip visitant es mostraria frustrat davant la rocosa línia defensiva del Nàstic i els grana, mitjançant la velocitat a les bandes (i els canvis ofensius que faria Seligrat amb Bonilla, Ballesteros i Pedro Martín) buscaria sentenciar el partit. Tot i les aproximacions, una d’elles de la mà de la velocitat i qualitat de Fullana per la banda dreta a l’inici de la primera part, el Nàstic adoptaria el rol defensiu i aconseguiria que el Barça B no marqués el 3-2 per tal de retallar diferències i posar més por al Nàstic de la que ja havia tingut els últims minuts del primer temps.

A més de la pressió defensiva de la majoria dels jugadors, els defenses grana –Quintanilla i Rueda– protagonitzarien un partit excels i impecable, tot i el gol visitant, com a defenses.
La seva intel·ligència i rocositat defensiva seria una gran notícia per Seligrat, juntament amb les ganes de l’equip per tal d’efectuar, de manera col·lectiva i individual, una pressió asfixiant per provocar pilotes llargues o, en el cas del Barça B, condicionar la cerca de jugadors entre línies i la continuïtat d’un joc de possessió vertical.

En conclusió; el Nàstic protagonitzaria un dels millors inicis en anys al Nou Estadi marcant, en menys de 25 minuts, i mitjançant el seu estil de joc per les bandes i a les ordres del mig del camp, tres golassos sent el de Roger Brugué un dels millors del que portem de temporada; el de Carbià recordant al golàs de Calavera davant el Bilbao Athletic la temporada 2015/2016 al Nou Estadi.

Tot i que després del gol del Barça l’equip es desinflés i patís fins al descans, el Nàstic no es desinflaria i, tot i jugar al compàs del futbol de García Pimienta, aconseguiria controlar el partit i anul·lar als culers mitjançant una gran pressió en zona mitjana (i baixa) i, també, gràcies al gran paper dels centrals del Nàstic.

Els jugadors de Toni Seligrat han creat un Nàstic que, actualment, després de millorar partit rere partit, intenta imposar el seu joc per les bandes i el seu poder ofensiu mentre que, quan és al revés, s’adapta positivament al joc del rival desplegant un gran joc defensiu i de pressió.

Primera victòria de l’any 2021, pròxim objectiu: el CF Badalona.

També et pot interessar...

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Més notícies

P