Bon Nadal i fins al final

Toni Seligrat arrancaria el duel davant l’Espanyol B amb Álvaro Gonález de porter titular i amb una línia defensiva composta per Albarrán al lateral dret, després d’estar un partit sancionat; Pol Domingo, en aquest cas de central juntament amb Álex Quintanilla i, a l’altre lateral, Joan Oriol. A l’eix del mig del camp, l’equip grana sortiria amb Miranda, Fullana i Fausto Tienza. A la zona alta de l’elenc tarragoní Seligrat tornaria a donar entrada a Pedro Martín a l’extrem esquerre acompanyat, a l’altre costat, per Roger Brugué i Gerard Oliva al centre de l’atac.

L’últim partit de l’any seria convuls i, d’altra banda, per tal de descobrir, un altre partit més, l’entrega de l’equip en les situacions complicades i les ganes que tenen per aconseguir el millor resultat possible. El filial perico protagonitzaria un joc ofensiu molt més superior i efectiu al dels granes que, tot i tenir les seves oportunitats verticalitzant i aprofitant l’altura de les línies periques per iniciar contraatacs, va ser inferior. L’Espanyol B profunditzaria per les bandes del camp per tal de centrar l’esfèric amb perill a l’àrea i, a més, durant els contraatacs per la banda, guanyar l’esquena i les marques als centrals del Nàstic per tal de rebre pilotes centrades i finalitzar la jugada. Els constants atacs blanc-i-blaus, tot i un gol anul·lat per fora de joc (provinent d’una centrada des de la banda) i un travesser, rebrien la seva recompensa amb l’1-1 gràcies a una centrada des de la banda dreta i la mala fortuna, a causa del gol en pròpia d’Albarrán, després d’un rebot al realitzar Gonzi una gran aturada.

Tot i l’ofensivitat dels locals, Álvaro González es mostraria excels sota pals. El porter demostraria estar preparat per ser l’arquer titular de l’equip. La seva agilitat i reflexos salvarien al Nàstic més d’un cop durant el duel a causa dels constants atacs i transicions ofensives de l’Espanyol B. Fins i tot, el gol, com hem comentat al final de l’apartat anterior, vindria després d’una magnífica aturada de Gonzi amb el peu. Un equip com el Nàstic, que aspira a estar a les posicions altes de la classificació, per història i planter, necessita un porter que et pugui donar punts en forma de grans actuacions sota pals i Gonzi, davant l’Espanyol B, ho va demostrar. Part del valuós punt aconseguit a la Ciutat Esportiva Dani Jarque és gràcies a la seva actuació. Mentiria, en tot cas, si no escrivís aquesta última frase sobre Gonzi.

Per part del Nàstic, al no poder observar el partit al no televisar-se i les escasses imatges dels grana al resum audiovisual del duel: és complicat analitzar el seu joc a nivell tàctic. En aquest cas, tenim la sort dels grans periodistes i les seves cròniques. Una d’elles la de PortalGrana.cat.

En l’apartat ofensiu, al haver-ho pogut observar (resum audiovisual) i escoltar mitjançant els comentaris radiofònics, Álex Quintanilla va ser la figura més destacada de l’equip. Va anar alternant posicions defensives i ofensives per tal d’avançar línies i sumar-se durant els darrers minuts del partit a l’atac grana. El seu gol és intel·ligent pel que fa a la seva posició en el verd i la seva visió de joc. Abans, però, cal destacar la influència de Pol Ballesteros a l’equip. Tot i no ser titular, les seves ganes d’aconseguir marcar gol i veure porteria, sumat a la seva intel·ligència tàctica al verd, el fan ser un gran revulsiu per Toni Seligrat i un gran jugador per l’equip. El seu remat a porteria, provinent d’un retall per perfilar-se a porteria, l’aturaria Fortuño, però el rebot serviria a Álex Quintanilla, gràcies a la seva visió per veure el refús del porter i la seva posició a l’àrea, per rematar amb calma i qualitat la pilota i marcar el gol de l’empat. Després del gol, Seligrat el col·locaria a la punta de l’atac -un encert tot i ser central-, per tal d’aconseguir l’heroica. Álex Quintanilla va ser un tot-terreny i gràcies a ell (amb permís de Gonzi) el Nàstic també va poder aconseguir un punt vital per seguir al capdamunt de la classificació.

L’equip de Toni Seligrat, tot i la superioritat ofensiva dels pericos, intentaria crear perill amb les seves transicions i contraatacs per tal d’aconseguir el gol. L’elenc grana no va rutllar, a nivell ofensiu i defensiu, com en d’altres partits, però a diferència d’altres anys no es va rendir i, com indica el lema del club, va seguir intentant-ho fins al final per tal d’aconseguir el gol de l’empat.

L’equip, amb el gol al 89, va créixer anímicament i, tot i avançar les línies i exposar-se a que l’Espanyol B amb un contraatac trobés espais per aconseguir una oportunitat de gol, quasi marca l’1-2. La mala fortuna, però, va aparèixer durant el remat de Brugui i la seva antítesis va aparèixer durant l’estirada salvadora del porter local Fortuño. Al aconseguir emarcar el gol de l’empat al marcador es va poder observar la qualitat de l’equip per reconstruir-se i aconseguir, mitjançant la verticalitat i la qualitat dels jugadors en atac, ser superiors als rivals en aquestes situacions. Accions i situacions sobre el terreny de joc que poden determinar resultats.

El Nàstic tanca el 2020 com a líder del subgrup 1 del Grup 3 de la Segona B, empatat a punts (16) amb l’Hospitalet gràcies a l’empat enfront de l’Espanyol B a l’últim minut de l’últim partit de l’any. Tant cert com curiós.

L’equip i l’afició han gaudit, durant la primera volta del curs, d’un Nàstic diferent del de les anteriors temporades. Un equip que mai abaixa els braços; que partit rere partit, tot i els alts i baixos (Prat, Lleida…) s’aconsegueix recompondre per tal de millorar tàcticament i lluitar davant l’adversitat i la més impossible de les situacions al món del futbol (Andorra).

El Nàstic, ara per ara, és una pinya que gaudeix jugant a futbol i que, de manera directa i darrere una pantalla per culpa de la maleïda crisi del coronavirus, fa feliç a una afició necessitada d’alegries i orgullosa per ser del Club Gimnàstic de Tarragona. Sentir-nos orgullosos i orgulloses d’aquest equip i la gran temporada 2020/2021 que estan realitzant és, sens dubte, en aquests temps tan difícils, el millor regal possible per Tarragona i tota la parròquia grana. Ho necessitàvem. Bon Nadal i, sempre, Fins al final, força Gimnàstic!

També et pot interessar...

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Més notícies

P