Ni amb Trilles ni amb el joc de Seligrat

Foto: Gimnàstic de Tarragona

L’elenc de Seligrat debutaria en lliga al Nou Estadi amb un 4-3-3 amb l’absència destacada de Pedro Martín a l’extrem i la titularitat d’Amang. En aquest plantejament enfront el Badalona, el Nàstic va donar importància a la recerca dels extrems (Amang i Brugué) per realitzar les expedicions ofensives.

Les pilotes en llarg van ser constants i, a vegades, sense perill per part dels granes. L’absència d’un joc fluït i de possessió amb la pilota van ser un dels motius del poc joc i solucions ofensives (passats els 3/4 del camp) davant el Badalona durant la primer part. Tot i això, els extrems grana van estar actius; buscant en tot moment les desmarcades i les passades en profunditat dels seus companys per tal de perfilar-se a l’àrea del Badalona i aconseguir rematar amb perill.

Per una altra banda, les ocasions més clares i jugades ofensives més perilloses del Nàstic durant el primer temps van venir per part de Joan Oriol i el paper alliberador que exerceix Bonilla a la banda esquerra. El migcampista va desempenyer, en diversos trams del partit, una funció més interna al verd del Nou Estadi deixant lliure el tram de la banda esquerra i donant més llibertat ofensiva a Joan Oriol el qual, al avançar per la zona esquerra alliberada, va poder realitzar centrades perilloses i remats cap a la porteria del Badalona. Paper destacat, en atac, el del lateral tarragoní.

Tot i l’ofensivitat per bandes de l’equip de Seligrat, el Badalona va plantejar un joc més efectiu amb pilota durant la primera part. Els escapolats realitzaven grans moviments amplis i d’obertura de camp amb la pilota per poder avançar lliurement cap a la porteria defensada per Gonzi. Van obtenir un % més de possessió durant el primer temps degut al seu bon tracte de la pilota i la sortida ordenada enfront la pressió grana.

Les seves arribades a 3/4 de camp buscaven, principalment, atreure als jugadors grana cap a la pilota; treure’ls del seu marcatge; trencar la línia defensiva del Nàstic i, també, obrir a la banda per centrar la pilota als jugadors del Badalona que arribaven en segona línia.

Un altre dels factors pel qual el Nàstic no va poder realitzar un joc destacat amb la pilota i la seva circulació fluida va ser, en gran part, per la pressió del Badalona. La seva pressió mitjançant la superioritat numèrica, va ser constant i efectiva per tal de recuperar la pilota i tornar a iniciar la jugada. Va desarticular el joc dels grana.

Cal destacar, també, el bon posicionament en pressió individual i col·lectiva que va plantejar Seligrat. En defensa i en el refús de pilotes, el Nàstic també va ser bastant efectiu.

Al final de la primera part, el futbol de possessió i pressió en superioritat del Badalona va resultar més efectiu que el dels locals. El joc llarg a les bandes, la poca creativitat al mig del camp amb la pilota i les poques soluciones ofensives passats els 3/4 del camp van ser un dels factors principals del poc futbol del Nàstic. Tot i això, va ser l’equip amb les ocasions més clares. Durant el segon temps la situació ofensiva canviaria.

Els canvis com els de Francesc Fullana i Joel Lasso resultarien efectius per dotar a l’equip de més creativitat, circulació amb la pilota i accions ofensives. L’equip posaria una marxa més i aconseguiria arribar amb perill a la porteria visitant. Però la mala sort (ocasió perillosa de Ribelles i el remat de cap de Lasso), les ocasions de gol desaprofitades com la de Gerard Oliva al minut 55 i les imprecisions arbitrals com el fora de joc erroni assenyalat al gol de Trilles no van permetre al Nàstic sumar els primers tres punts de la temporada.

Destacar, a més, el poc joc que va proporcionar Pedro Martín (aquest cop, suplent) una altra vegada a l’extrem. Una posició que no beneficia gaire al davanter malagueny i que, Seligrat, hauria de replantejar-se si vol aprofitar la qualitat golejadora del «17» i la falta de gol de l’equip. Tot i el compromís i esforços constants de Gerard Oliva a la posició de davanter centre, el de Riudecanyes encara no ha aconseguit trobar porteria. Un canvi d’aires mai va malament i recol·locar a Pedro Martín a la zona de davanter «9» d’àrea podria resultar una bona noticia per a les intencions ofensives de l’equip.

Tot i els errors arbitrals i la millora del joc ofensiu, el Nàstic no va poder aconseguir puntuar. El joc accelerat tant a la primera part com a la segona; la recerca d’un joc en llarg a les bandes i el desaprofitament del mig del camp (afegit a la falta de solucions ofensives enfront el plantejament del Badalona) van sentenciar el transcurs del joc i el posterior empat a 0.

Molts matisos tàctics a millorar i una nova oportunitat, al Nou Estadi, enfront l’Olot el pròxim diumenge a les 12h.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
guest
1 Comentari
+ antics
+ nous + votats
Inline Feedbacks
View all comments
Xavi
Xavi
30 dies ago

Molt d’acord amb l’analisi feta. Hem jugat contra dos equips, Badalona i Barça B, que han fet una pressió alta i estan molt ben plantats al camp. La diferència és que el Barça B seguia pressionant al minut 90 i el Badalona no va poder mantenir-la. Llavors el Nàstic va ser superior. Ens queixen de la poca elaboració al mig camp i la pilotada llarga, però la pèrdua d’una pilota en aquesta posició és el que buscaven aquest dos equips que gairebé no ens van crear perill. Lo normal hauria estat un empat a Barcelona i una victòria. Però és… Read more »

1
0
Participa al debat i comenta aquesta notícia!x
()
x