El Nàstic segueix viu a la Copa Federació (0-2)

Foto: Gimnàstic de Tarragona

El Nàstic ha encetat aquest dissabte la temporada 2020-21 de manera oficial i ho ha fet de la millor manera, amb una victòria per 0-2 contra l’Ebro a la Copa Federació i exhibint un gran nivell de joc i, també, l’habitual solidesa defensiva de la pretemporada. Els grana no han deixat opció a un Ebro que ha estat molt inferior en el partit però que, quan el marcador encara era d’empat a zero, ha obligat a Wilfred a fer grans intervencions per no decantar la balança en favor dels locals.

El conjunt de Toni Seligrat ha començat molt fort el partit, amb domini de l’esfèrica i tancant a l’Ebro en camp propi, però no ha aconseguit treure profit. La primera ha arribat en aquests cinc primers minuts amb una centrada d’Albarrán des de la dreta que no ha aconseguit rematar al segon pal Pedro. La segona ha arribat poc després de jugada d’estratègia, amb Bonilla servint una falta lateral des de l’esquerra que ha deixat sol a Ribelles davant el porter, però estava en fora de joc.

Foto: Gimnàstic de Tarragona

Els grana han anat perdent el domini clar dels primers minuts però continuaven sent els protagonistes i l’Ebro encara no s’acostava a la porteria defensada per Wilfred. Abans de la primera arribada local, Brugui ha protagonitzat una bona jugada individual desfent-se de diversos jugadors però no ha finalitzat bé i la pilota ha sortit molt per sobre del travesser.

Al minut 17 ha arribat la primera de l’Ebro amb un error d’Albarrán que ha deixat en bona posició a Jairo que ha acabat disparant massa creuat. 10 minuts més tard ha arribat l’autèntic perill de l’Ebro amb una primera passada en llarg que ha obligat a Wilfred ha sortit ràpidament fins al mig del camp per tallar l’atac. A la següent jugada ha posat una gran mà a una centrada lateral. La jugada ha continuat amb Jairo agafant la pilota d’esquena a la porteria i l’ha cedit a la frontal per un company que ha realitzat un xut potent que ha obligat a estirar-se al màxim per enviar la pilota a córner.

Foto: Gimnàstic de Tarragona

Fins aquí tot el perill de l’Ebro, ja que el Nàstic ha tornat a espavilar i ha gaudit d’ocasions clares per avançar-se en el marcador. Primer ha estat Gerard Oliva, que no ha disparat bé després d’una gran passada de Brugui de cap. Posteriorment ha estat Pedro qui ha rematat amb el cap una centrada de Bonilla i que el porter local ha aconseguit desviar amb els punys.

A l’últim minut del primer temps ha arribat el gol del Nàstic. Marc Trilles ha rematat al segon pal i ha posat la pilota a l’esquadra després de rebre una centrada de Bonilla des de la banda esquerra que havia pentinat Ribelles, però l’àrbitre l’ha anul·lat erròniament per fora de joc.

A la segona meitat el Nàstic ha sortit molt endollat altre cop i, als dos minuts, Brugui ha avançat els grana després de rebre una bona passada en llarg, desfer-se del defensor i plantar-se sol davant el porter. El 10 grana no ha perdonat i ha aconseguit fer justícia en el marcador. A partir d’aquí, el partit s’ha jugat al ritme que ha volgut el Gimnàstic de Tarragona que, amb el marcador a favor, no ha tingut gens de pressa per anar a l’atac i ha exhibit la seva gran solidesa defensiva, privant a l’Ebro de qualsevol aproximació a l’àrea. De fet, en tota la segona meitat només n’hi ha hagut una, amb una centrada des de la banda esquerra que, primer Oriol, i després Quintanilla han acabat allunyant. En aquesta acció, els locals han demanat penal de Quintanilla sobre Jairo, per una possible planxa, però l’àrbitre no ha assenyalat res.

Foto: Gimnàstic de Tarragona

Amb el partit controlat, Seligrat ha mogut banqueta i ha renovat el mig del camp. Tienza i Miranda han donat descans a Ribelles i Fullana, mentre que Rueda ha entrat per l’amonestat Marc Trilles a l’eix de la defensa. En aquest tram final del partit, les jugades perilloses les ha protagonitzat Bonilla amb les seves jugades d’estratègia. La primera ha arribat al minut 70, amb una falta a la frontal de l’àrea que ha xutat el de Sòria i que ha enviat la pilota fora, fregant el pal. Vuit minuts després, el mateix Bonilla ha servit una falta lateral a l’àrea petita on ha entrat amb tot, i sol, Fran Miranda per sentenciar el partit amb el 0-2. En els últims 10 minuts, una nova centrada de Bonilla, ara des de la dreta, ha estat a punt d’acabar amb gol en pròpia porteria del meta local, que no ha desviat bé la pilota i gairebé acaba entrant al fons de la xarxa.

Amb aquesta victòria, els grana comencen amb bon peu la temporada oficial, tot i que l’hora de la veritat arribarà el pròxim diumenge contra el Barça B, i avancen una ronda més a la Copa Federación en la cerca del bitllet per disputar la Copa del Rei. El pròxim rival dels grana serà el guanyador de l’eliminatòria entre el Llagostera i l’Ejea que disputen aquest dimarts, 13 d’octubre, a les 17.30 hores al Municipal de Llagostera. Els grana hauran de superar encara dues eliminatòries més per poder jugar la Copa del Rei.

Fitxa tècnica

Ebro: Uros, Palomares, Manel Royo (Jonxa, 70′) Espín, Xiker, Juan Gutiérrez (De Lerma, 56′), Carlos López (Darío Guti, 77′), Blas (Joserra, 47′), Carrión (Leira, 70′), Higón, Jairo.

Nàstic: Wilfred, Oriol, Quintanilla, Trilles (Rueda, 60′), Albarran, Bonilla, Ribelles (Miranda, 60′), Fullana (Tienza, 60′), Pedro, Brugui (Lasso, 80′) i Oliva (Carbia, 73′).

Gols: 0-1, Brugui (46′); 0-2, Miranda (78′).

Àrbitre: ha amonestat a Carrión, Palomares, Espín, Jonxa, Xike i De Lerma per part dels locals; i a Trilles i Bonilla per part dels visitants.

Incidències: Partit de setzens de final de la Copa Federación disputat al Pedro Sancho i amb públic a les graderies.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Wilfred serà baixa dues o tres setmanes per una lesió a l’adductor
Ni amb Trilles ni amb el joc de Seligrat
La pólvora segueix mullada: només 1 punt de 6 possibles
guest
0 Comentaris
Inline Feedbacks
View all comments