Alemanya té color grana

Em disposo a escriure al sobre totes les dades. Nom i adreça, per acabar amb Alemanya. Recorren el meu cos l’emoció i un calfred quan envio els abonaments al seu destí. No m’entra al cap. No es pot explicar racionalment. Com algú de fora decideix fer-se soci del Nàstic a 1.600 quilòmetres de distància de Tarragona? La raó té un nom, Sven Schmitz.

Em sorprèn el seu missatge i penso que no l’he entès bé. El meu anglès és bastant d’anar per casa.

-Vull treure’m dos abonaments de soci de Gol Nord per mi i el meu pare.

Desconcertat li replico: -Dues entrades per algun partit o dos abonaments per tota la temporada, Sven?. Crec sincerament que em respondrà el primer.

-Dos abonaments. Ens volem fer socis. No m’ho acabo de creure.
-Ja saps que encara no hi ha data pel retorn del públic al Nou Estadi?- li contesto informant-lo.
-Sí, sí. Cap problema. Vull ajudar al Nàstic- Al llegir-ho tinc ganes d’abraçar-lo i m’emociono.
-D’acord. T’ajudo a tramitar-ho. No et preocupis.

Sven posa per primera vegada els peus al Nou Estadi l’any 2007, en motiu del Nàstic-Barça de Primera Divisió. De vacances per Salou, aquell dia decideix gaudir del Barça, del Nàstic encara en sap ben poca cosa. Però malgrat la còmoda victòria blaugrana, el que realment l’enamora és el Nàstic. L’ambient familiar, el caliu, la passió grana, aquells intangibles que atrapen a molts, feren el mateix amb aquest alemany. El Nàstic el seduí i des d’aquell dia és un nastiquer més.

Foto: Marc Monforte

Molts anys han passat des de llavors, amb varies visites anuals per veure als grana al Nou Estadi, gaudir-los també fora, fer amistat amb molts nastiquers, adquirir tot tipus de merchandising, seguir els partits en la distància com ha pogut, donar a conèixer el Nàstic al seu país, anècdotes, plors, alegries, ascensos, descensos…en definitiva, és ja part amb lletres majúscules de la família grana, és ja un nastiquer de cor.

Imagineu-vos per un instant, que durant tretze anys seguits aneu a Alemanya vàries vegades cada temporada amb la finalitat real de veure jugar, no al Bayern, ni al Borussia, etc, sinó a un equip del que seria la Segona B alemanya. Ara seguiu imaginant, que en una temporada on no sabem quan hi haurà públic a les graderies, us feu socis d’aquest equip de la Segona B d’alemanya. De bojos no? Doncs l’Sven Schmitz ha fet tot això. Serveixin aquestes línies com a petit homenatge a la seva figura. Ets molt gran. Us ho diu un boig pel Nàstic.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Wilfred serà baixa dues o tres setmanes per una lesió a l’adductor
Ni amb Trilles ni amb el joc de Seligrat
La pólvora segueix mullada: només 1 punt de 6 possibles
guest
0 Comentaris
Inline Feedbacks
View all comments