L’RFEF aprova el model de competició de tres fases a la Segona B

La primera fase donarà pas a la lliga que determinarà l'objectiu pel qual lluitarà el Nàstic

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va fer oficial, aquest dilluns a la nit, el model de competició per a la Segona Divisió B que, com ja s’ha anat comentant al llarg de l’estiu, estarà formada per tres fases diferenciades.

En la primera, de la qual ja es coneix el calendari, el Nàstic haurà de jugar contra els deu equips catalans que han quedat inclosos en el subgrup A del grup 3 de Segona B. En aquesta primera fase, una lliga regular de 20 partits, es determinarà per quins objectius lluitarà cada conjunt, ja que els tres primers classificats passaran a una segona fase on lluitaran per l’ascens a Segona Divisió A.

D’altra banda, els que quedin entre el quart i el sisè lloc, o al setè en el cas del grup del Nàstic que és d’11 equips, jugaran la segona fase per jugar a la nova categoria, anomenada Primera Divisió RFEF.

Finalment, aquells que acabin aquesta primera lliga regular des del vuitè lloc fins al darrer, accediran a la fase per lluitar per la permanència a Segona Divisió RFEF, l’actual Segona B, que es veurà una categoria més lluny de la Segona Divisió A. A més, una novetat és que els punts obtinguts, així com els gols a favor i en contra, s’arrossegaran a la següent fase, i cada equip començarà la seva fase específica amb els punts i gols obtinguts en la primera.

Tenint en compte l’objectiu del Nàstic, que és ascendir a Segona Divisió A, s’explicarà primer el camí per aconseguir aquest anhelat ascens. En cas que els grana aconsegueixin finalitzar la primera fase entre els tres primers llocs, accediran a la segona lliga que l’emparellarà amb els tres rivals del subgrup B del grup 3.

Així doncs, aquesta segona lliga constarà de sis jornades, ja que els tres conjunts del subrup A s’enfrontaran als tres millors del B en partits d’anada i tornada, sense que els conjunts d’un mateix subgrup es tornin a enfrontar. D’aquests sis conjunts, els tres primers i el millor quart amb millor coeficient d’entre els cinc grups, participaran a la tercera i última fase, el play-off d’ascens a Segona Divisió, mentre que els equips restants, no classificats per a la fase final, participaran automàticament a la nova Primera Divisió RFEF la pròxima temporada.

Aquesta tercera fase, la del play-off d’ascens, es desenvoluparà en un sistema d’eliminatòries a partit únic en una seu única designada per l’RFEF. Els 16 equips dels cinc grups seran els que disputaran aquesta última fase per assolir l’ascens, les eliminatòries de la qual es realitzaran per sorteig, emparellant als que tinguin una millor classificació amb els pitjors, evitant, “fins on sigui possible” emparellar dos equips d’un mateix grup. En cas d’empat a la pròrroga serà l’equip guanyador aquell que tingui una millor classificació a la segona fase i només hi haurà penals entre equips que hagin finalitzat en la mateixa posició. Els quatre guanyadors ascendiran a Segona Divisió A i la resta ho faran a Primera Divisió RFEF.

Ara bé, si el Nàstic no aconsegueix un bon inici de lliga i acaba entre la quarta i la setena plaça, s’enfrontarà als equips del subgrup B del mateix grup que hagin acabat en aquestes posicions. En aquest cas, serà una lliga de vuit jornades i també s’enfrontaran, únicament, els del subrup A contra els del B, per no repetir cap enfrontament entre els del mateix subgrup. Els dos primers clubs classificats de cada un d’aquests grups, aconseguiran l’ascens a la nova Primera Divisió RFEF, mentre que els restants es quedaran a la Segona Divisió RFEF.

En el pitjor dels casos, si el Nàstic finalitza la primera fase entre el vuitè i l’onzè lloc, haurà de competir en una segona fase per no baixar a Tercera Divisió, que suposaria perdre dues categories. Aquesta lliga també constarà de vuit jornades i els classificats entre el quart i el vuitè lloc de cada grup, a més del tercer amb pitjor coeficient baixaran a Tercera Divisió, mentre que la resta baixaran a la nova Segona Divisió RFEF.

guest
0 Comentaris
Inline Feedbacks
View all comments