GUIA | Tot el que has de saber sobre el funcionament de la nova Segona B

Tots els detalls sobre el nou format a la categoria de bronze

A partir de la temporada 2020/21 la Segona B canvia el format amb què fins ara l’hem conegut. I és que la Federació Espanyola de Futbol ha introduït diversos canvis que revolucionen per complet la categoria de bronze del futbol espanyol.

En aquesta guia us expliquem les principals novetats del nou sistema de competició.

De 80 a 100 equips repartits en cinc grups

La primera novetat és la ampliació del nombre equips. Al haver-hi ascensos des de la Tercera Divisió la categoria passarà a comptar amb 20 equips més, de manera que en total n’hi haurà 100. Això implicarà la creació d’un cinquè grup. Tots ells es crearan en base a criteris geogràfics.

Dos sub-grups a cada grup

La segona novetat, que suposa un gran canvi en aquest nou sistema, és la divisió de cadascun dels cinc grups en dos sub-grups formats per 10 equips, també escollits per proximitat geogràfica. D’aquesta manera hi hauria en total 10 sub-grups a la nova Segona B.

En aquests sub-grups els 10 conjunts s’enfrontaran, des de l’octubre fins al març, entre ells a doble partit, de manera que en total es disputaran 18 jornades en la primera fase del campionat.

Segona fase

Els cinc primers classificats de cada sub-grup s’enfrontaran, també a doble partit, als cinc primers classificats de l’altre sub-grup. En total deu jornades per intentar sumar el màxim de punts.

Aquest article s’anirà ampliant a mesura que es vagin coneixent les normatives.

guest
0 Comentaris
Inline Feedbacks
View all comments