El Juvenil A seguirà sent equip de Divisió d’Honor

El conjunt dirigit per Daniel Vidal tanca la temporada com a novè classificat

El Juvenil A del Nàstic de Tarragona continuarà entre els millors equips de la categoria juvenil després que la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) decidís suspendre la competició a causa de la crisi sanitària de la pandèmia del coronavirus.

El conjunt grana era 9è amb 34 punts, 11 per sobre del descens, quan només quedaven cinc partits per acabar la competició. La salvació matemàtica estava pràcticament assolida, i ara ja és una realitat, si bé cal destacar que cap dels equips que es trobaven en la zona vermella descendiran a la Lliga Nacional.

Valent i sòlid com una roca

L’equip dirigit per Daniel Vidal s’ha caracteritzat per dues coses, la voluntat de ser protagonista amb la pilota independentment del rival, i la solidesa defensiva. Malgrat quedar-se a set punts del TOP-5, el Nàstic ha estat el quart equip menys golejat amb un total de 23, xifra que comparteix amb el RCD Espanyol. Malauradament, i ja ve sent una tònica habitual de les darreres temporades, la manca d’un jugador que pugui firmar 15 gols o més el priva d’estar més amunt.

No obstant això, gràcies al nivell defensiu exhibit, ha igualat els 34 punts de la temporada passada amb cinc partits menys. Inclús ha millorat la 10a plaça del curs anterior. Quant als resultats, ha obtingut 8 victòries, 10 empats i 7 derrotes. Cap dels triomfs ha estat contra els equips punters del grup, si bé pot presumir d’haver-los complicat, i molt, les coses sobre el terreny de joc.

Els jugadors més destacats

En l’aspecte individual, hi ha dos jugadors que han destacat per sobre de la resta. Òscar Romero, el màxim anotador amb 8 gols, és el clàssic davanter que baixa pilotes del cel i descarrega de cara per donar continuïtat al joc, però a més, també se sent còmode amb la pilota als peus. Per la seva part, Marc Álvarez ha anotat 7 gols sent extrem esquerre o segon punta. Quan juga a la banda, ho fa a cama canviada per explotar les seves virtuts tècniques, que li permeten conduir cap a la zona interior i perfilar-se per rematar.

Com el gol no ho és tot en el futbol, també cal destacar altres jugadors que han rendit a un nivell notable durant la temporada. El porter Guillem Castelló n’és un exemple. Un porter segur, sense por a sortir de sota els pals i que respon molt bé en cada intervenció gràcies als seus centímetres d’altura. La confiança que desprèn és la mateixa que té el migcampista Joan Nin cada vegada que ha de treure la pilota des de l’àrea petita –imperatiu en el model de joc de Daniel Vidal. La responsabilitat que assumeix en cada acció ja mostra les condicions del futbolista vendrellenc. El migcampista Ricard Robledo i l’extrem Zakaria El Idrissi, autor de 6 gols, han estat dos dels altres destacats.

Tots aquests nomes mencionats, excepte el d’Òscar Romero, formen part de la fornada de futbolistes nascuts el 2001 que enguany s’acomiaden de l’etapa formativa. Un total de 16 jugadors que estan preparant el seu salt a la categoria Sènior. Caldrà estar ben atents a quins se’ls donarà l’oportunitat de fer el salt a la Pobla de Mafumet i mantenir el somni de jugar amb el primer equip del Nàstic de Tarragona.

guest
0 Comentaris
Inline Feedbacks
View all comments