Ni parlar-ne del descens del Nàstic

"Invalidar les jornades disputades amb posterioritat a la primera volta seria aberrant"

La RFEF desmenteix en nota oficial els rumors que apuntaven a finalitzar la Segona B amb un play-off express i uns descensos comptant la classificació de la primera volta, un fet que indirectament suposaria el descens del Nàstic a Tercera Divisió.

Malgrat el desmentit, el sol fet que aquesta opció ressoni per les xarxes m’ha fet posar el péls de punta i he rebuscat per les bases de competició de 2ªB i Tercera Divisió de la temporada 2019/20 per veure si hi ha arguments per una decisió d’aquest tipus.
Val a dir que no n’he trobat cap. Analitzem els dos únics fragments que poden fer referència a aquesta qüestió:

3.2. Desarrollo de la competición. Campeonato Nacional de Liga de Segunda División “B”.
Primera Fase o Liga Regular.
Se configura en un total de 38 jornadas, o en su caso corresponden en Tercera División, en las que los clubes participantes se enfrentarán a doble vuelta mediante el sistema de puntos, estableciéndose la clasificación final con arreglo a los puntos obtenidos por cada uno de los clubs contendientes, a razón de tres puntos por partido ganado, uno por empatado y cero por perdido.

Parla de 38 jornades, doble volta i classificació final. No s’anomena en cap cas la possibilitat de tenir en compte només la primera volta, en parla de dos, i afegeixo: en cas que no poguessin jugar-se les 38 jornades, la classificació final de la que parla hauria de ser l’actual, no la de la primera volta, més allunyada del final teòric de la competició.

3.3. Consecuencias clasificatorias. Descensos.
Campeonato Nacional de Liga de Segunda División “B”.
Descenderán a Tercera División los equipos clasificados en los puestos 17º, 18º, 19º y 20º, además descenderán los dos equipos que no consigan superar el Torneo de Permanencia.

Tornem-hi. En cap cas parla de classificació de la primera volta. Es refereix sempre a la classificació final després de les 38 jornades i, per tant, a la classificació actual, ja que és aquesta la que estaria més prop del final teòric de la competició i seria més ajustada a l’esperit de la norma. Invalidar les jornades disputades amb posterioritat a la primera volta (no oblidem que són aproximadament un quart de campionat) seria aberrant.

Així doncs, les bases de competició per a l’actual temporada de Segona B no parlen en cap cas de classificació al final de la primera volta ni tampoc de possibilitat de suspensió de la temporada; sempre es fa referència a la classificació final, que en les circumstàncies en les que ens trobem, lògicament seria l’actual.

Desconec si a través d’un decret dintre de l’actual estat d’alarma aquestes bases podrien quedar en paper mullat, cosa que seria una autentica cacicada, però em costa de creure i segurament també fregaria la il·legalitat, que s’utilitzi aquesta circumstància excepcional per legislar sobre aspectes que res tenen a veure amb el motiu pel qual va ser implantat.

Esportivament ho hem fet malament durant gran part d’aquesta temporada, però que ningú ens prengui als despatxos (utilitzant bruts estratagemes) allò que hem de guanyar o perdre al terreny de joc. Que no ens prenguin el pèl, no ho permetrem. Us ho diu un boig pel Nàstic.

guest
0 Comentaris
Inline Feedbacks
View all comments