L’epidemiòleg Oriol Mitjà avisa: “Trigarem mesos a normalitzar esdeveniments esportius massius”

Afirma que és molt probable que apareguin nous casos del brot en els propers mesos

Oriol Mitjà, epidemiòleg i metge investigador català, ha afirmat aquest dimecres al matí en una entrevista a Catalunya Ràdio que la situació del coronavirus impedirà normalitzar esdeveniments culturals i esportius massius en els propers mesos.

“Encara estem encallats a la fase 1 del desconfinament. Necessitem eines d’ús immediat per controlar la infecció, una, el distanciament social i l’altra, la identificació dels casos”, afirmava Mitjà a la cadena radiofònica.

L’epidemiòleg també ha assegurat que el passaport immunitari està encara en fase de proves i caldrà millorar-lo fins que es pugui aplicar.

En un informe elaborat per al Govern de la Generalitat de Catalunya, Oriol Mitjà també afirmava que “l’escenari de futur més probable és que la transmissió del coronavirus no es pugui eliminar a curt termini”, afegint també que és probable que segueixin originant-se brots durant els propers mesos.

avatar