La Segona B i el geni de la llàntia màgica

"Hi ha tot un seguit de propostes a l’estil 'barra lliure' que no es basen absolutament en res.; l’únic que les sostén és l’interès propi de qui les proposa"

El coronavirus ha fet que me n’adoni de la fragilitat humana (encara que és una cosa que ja tenia bastant present) i, de retruc, de la capacitat que tenen els equips de Segona B de fer volar coloms, això sí, sempre elucubrant sobre pensaments que els hi són beneficiosos, això del bé comú ho deixem per més endavant. Si el nostre ego està inclòs a l’equació que es planteja, endavant; si no, posem-li fre. Som així, què hi farem, també m’incloc.

“Tria un desig”, diu el geni de la llàntia màgica disfressat de coronavirus. Llavors, els vuitanta clubs de Segona B comencen a dir la seva.

Juguem fins l’última jornada amb o sense públic; o suspenem la competició amb la puntuació actual sense que hi hagi descensos, però sí a un play-off dels quatre primers classificats amb eliminatòries més curtes. Tenint en compte la situació actual, aquestes són les dues propostes que personalment em semblen més assenyades i s’allunyen més poc de l’esperit inicial de la competició. Però la cosa no queda aquí; hi ha tot un seguit de propostes a l’estil “barra lliure” que no es basen absolutament en res. L’únic que les sostén és l’interès propi de qui les proposa. En comento tot seguit alguns exemples que m’he anat trobant.

El capitans i jugadors del Lleida Esportiu, juntament amb els de la Real Balompédica Linense, San Fernando, Córdoba, Rayo Majadahonda i Real Murcia, demanen que s’acabi la competició abans del 10 d’agost o que, en cas de ser suspesa, es jugui un play-off entre els 8 primers classificats de cada grup. Per què 8 equips i no 10? o 12? o 14? L’únic argument de pes que veig perquè sigui així és que ho hagi proposat Pau Torres.

El Llagostera, fent gal·la de la seva bonhomia i diplomàcia falsa, fa entre altres, un parell de peticions i propostes que semblen lògiques e inofensives, però que amaguen coses.

Una diu que “en cas que la RFEF consideri que s’ha d’acabar la temporada amb un play-off…creiem que el més just seria que els quatre primers classificats de la primera volta fossin els equips competidors del play-off…almenys tots els equips haurien jugat contra tots”. No esmenta el descens, però quina casualitat, en cas que s’establissin descensos pel mateix criteri, el Nàstic seria un dels perjudicats, ja que acabà en zona de descens la primera volta.

La segona cosa que podrien sol·licitar, però què amb la falsa modèstia que els caracteritza diuen que no sol·licitaran, però ho acaben esmentant igual per si sona la flauta és: “Per què no tenir per exemple en compte els darrers 10 anys, per així formar la Segona B-Élite (de la qual ara en parlaré)?” No m’he dedicat a mirar la trajectòria del Llagostera en aquests darrers 10 anys (em fa angúnia), però deu ser evident que amb aquest criteri formarien part d’aquesta Segona B-Élite. I jo em pregunto com abans, per què només s’han de tenir en compte els darrers 10 anys i no els darrers 15? o 20? L’únic argument de pes que veig perquè sigui així és que ho hagi proposat Oriol Alsina.

Una altra proposta que corre per reformar l’univers de Segona B seria la creació d’una nova categoria anomenada 2ªB Élite (o 2ªB Pro), entre la Segona B i la Segona Divisió.
Estaria avalada per uns 30 clubs. Passaria per conformar els dos grups d’aquesta nova categoria amb els actuals deu primers classificats dels quatre grups, entre els que quatre d’ells acabaran pujant a 2ªA si finalment s’acaba jugant el play-off i seran substituïts pels quatre equips descendits de Segona d’aquesta mateixa temporada.

Hi ha també alguna variació d’aquesta proposta que demana crear paral·lelament una lliga de filials. El Nàstic quedaria exclòs d’aquesta nova categoria (si no es fa finalment la lliga de filials) i, en aquest cas, hauria d’oposar-se frontalment a la seva creació, primer davant els organismes esportius pertinents o arribant a l’àmbit judicial si cal.

És una aberració perdre una categoria per decret sense tenir cap tipus de coneixement previ a l’inici de la competició; és totalment il·legal i no té absolutament cap base jurídica.

Una altra cosa seria projectar aquesta modificació de cara la temporada vinent amb el coneixement i aprovació de tots els clubs. Aprovació unànime que d’altra banda veig gairebé impossible, encara que desconec si és necessari un consens total per implantar aquest tipus de modificació.

Bé, aquests serien alguns dels desitjos que circulen per la Segona B. Segurament n’hi ha molts més, però el que queda clar és que el Nàstic no ha d’acceptar cap tipus de proposta que perjudiqui els seus interessos i molt menys si no hi ha una base jurídica sòlida que la sustenti. Per acabar només dir-vos que enyoro molt tornar al Nou Estadi. Us ho diu un boig pel Nàstic.

També et pot interessar...

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Més notícies