30 equips de la zona alta proposen la creació d’una categoria entre Segona A i Segona B

Es crearia tenint en compte les classificacions de Segona A i Segona B abans de l'aturada indefinida pel brot del coronavirus

Amb la crisi del coronavirus i les competicions esportives aturades molts clubs estan aprofitant per dir-hi la seva respecte la reestructuració de la Segona Divisió B.

Una setmana després que la Federació proposés als clubs de Segona B i Tercera culminar de manera definitiva la temporada i disputar només els play-offs d’ascens, aquest dimarts han aparegut una trentena de conjunts posicionats a la zona alta de la classificació proposant la creació d’una nova categoria entre Segona A i Segona B: la Segona B Pro.

Aquesta nova divisió comptaria amb els 4 equips descendits de Segona A, els 12 conjunts que no aconsegueixin ascendir a Segona A a través del play-off d’ascens i els 24 conjunts classificats entre el cinquè i desè lloc a la classificació. Un total de 40 equips que quedarien dividits geogràficament en dos grups de 20: nord i sud.

Pel que fa al sistema d’ascens de la nova competició, pujarien a Segona A els líders de cadascun dels dos grups, mentre que els segons i tercers classificats lluitarien per les dues places restants.

El Nàstic, pendent dels filials

La participació del Nàstic en aquesta nova categoria dependria de l’acceptació o no dels equips filials. I és que en el cas que la nova lliga comptés amb la presència d’aquests, el conjunt tarragoní no hi podria accedir per la seva posició a la classificació de la present temporada.

Si es decidís prescindir dels filials, el Nàstic (14è classificat quan es va interrompre la lliga) hi accediria donat que Barça B, Villarreal B, Espanyol B i Atlético Levante no formarien part de la llista i els granes pujarien quatre llocs a la classificació.

Malgrat tot, aquesta alternativa sembla complicada a hores d’ara ja que equips filials com el Real Madrid, l’Atlético de Madrid o el Villarreal han signat la proposta.

guest
0 Comentaris
Inline Feedbacks
View all comments