Es compleixen 73 anys del primer ascens grana a la Primera Divisió

El grana Franciso Peralta, amb 24 gols, va convertir-se en el màxim anotador de Segona

El Nàstic recorda durant aquest dilluns una de les efemèrides més destacades en la centenària història del club.

I és que tal dia com avui de fa exactament 73 anys, el 13 d’abril de 1947, el conjunt dirigit per Pepe Nogués assolia per primera vegada en la història l’ascens a la màxima categoria del futbol espanyol.

En una lliga on l’Alcoyano va aconseguir proclamar-se campió de la Segona Divisió, el quadre català va quedar sots-campió, sumant un total de 35 punts en una fase regular de 26 partits. La Real Sociedad, tercera a la classificació, es va unir a valencians i tarragonins i també va ascendir.

Curiosament, el màxim anotador d’aquella temporada va ser el grana Francisco Peralta, que va assolir la xifra de 24 dianes.

Aquell ascens va permetre al Nàstic sumar tres temporades consecutives mantenint-se a la èlit del futbol estatal. Va ser a la temporada 1949/50 quan els tarragonins van descendir novament a la Segona Divisió.

També et pot interessar...

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Més notícies

P