Un gol a l’últim minut rebenta un bon partit dels grana (3-2)

El Nàstic perd contra el Castelló amb un gol en l'última jugada del partit. Han marcat Javi Bonilla de penal i Javi Márquez des del mig del camp

Càstig excessiu pel Nàstic. Un cop dur per la forma en com ha arribat. A l’últim minut. En l’última pilota penjada a l’àrea que ha rematat un jugador del Castellón completament sol. Una errada defensiva que ha fet explotar pels aires un equip competitiu i combatiu contra el tercer millor local de la categoria. Els grana no han fet una bona segona meitat. El mapa de calor de l’àrea del Nàstic semblava el mateix que el de la Plaça de la Font durant les festes de Santa Tecla. Una presència constant dels locals que ha donat els seus fruits de la manera més dolorosa possible.

El ritme imposat des de primer moment ha estat de partit gran. Un joc molt directe i molt vertical que denotava una tònica que s’ha estès durant tot el partit. Un d’aquells que semblen desubicats, com si no s’estiguessin disputant a la categoria adequada.

Dos equips amb jugadors que tenen molta qualitat, amb molta història i en un escenari idoni. La primera del partit l’ha tinguda el Castellón amb un remat del seu davanter estrella, César Diaz. El Nàstic també ha avisat aviat, amb el primer remat entre els tres pals als primers 6 minuts de partit.

Foto: Gimnàstic de Tarragona

Javi Bonilla avança al Nàstic

Els grana s’han posat per davant al marcador ràpidament. Javi Bonilla ha estat l’encarregat de transformar el penal, de la mateixa manera que ho va fer el cap de setmana passat contra el Lleida. Un xut potent a l’esquerra del porter del Castellón que ha arribat a rosar amb les mans. Una manera excel·lent de començar el partit, ja que ha marcat al quart d’hora de joc.

La resposta del Castellón no s’ha fet esperar. Si alguna cosa ha deixat clara la primera meitat és la igualtat en el joc. Els dos equips amb la cinquena marxa posada i amb un atac i gol constant que no donava cap respir a uns i altres.

El gol de l’empat orellut ha estat la mostra d’un gran problema que té aquesta temporada el Nàstic: els gols en pròpia porta. Un centre de César Díaz que ha desviat el defensa Juan Rodríguez per marcar un cop més a la porteria que no li tocava.

Els locals, empesos per la inèrcia d’haver igualat el partit només 6 minuts més tard, han aconseguit avançar-se al marcador amb una jugada de Juanto Ortuño, que ja porta 5 gols en 7 partits amb el Castellón. Un gol al qual Bernabé Barragán no ha pogut fer res i que retratava la dificultat del Nàstic per defensar els centres a l’àrea.

Foto: Gimnàstic de Tarragona

El golàs de l’empat

En mig d’una primera meitat caòtica i frenètica, Javi Márquez ha marcat el gol de l’empat amb una calma que pot produir fins i tot enveja. I amb una qualitat que també. El jugador del Nàstic ha vist al porter del Castellón avançat i ha decidit treure’s de la màniga un gol antològic. Des del cercle central i col·lant-se a la perfecció per la porteria local. Una obra d’art que demostra la qualitat que té aquest jugador, malmès per les lesions.

El Castellón ha decidit que la segona meitat només tindria un color. Un equip que s’ha imposat a l’altre i que mostrava el més normal. Els orelluts són un dels millors locals de la categoria i aquest diumenge estaven s’han reunit a Castàlia al voltant de 10.000 persones. El que s’ha vist a la segona meitat era el més normal, però no calia que el gol de la victòria arribés amb tan poca empatia.

Els locals han posat a prova a Barragán de totes les maneres possibles. Rematades amb el cap, el peu i qualsevol part que el reglament permeti. Les aturades del porter del Nàstic han salvat moltes oportunitats clares de gol, sobretot una mà forta i rígida a contrapeu i un remat dins de l’àrea petita que el porter ha tret amb el genoll a córner.

Foto: Gimnàstic de Tarragona

En un dels molts que hi ha hagut al segon temps, el Nàstic ha tirat la feina feta fins al moment. Un error defensiu en les marques ha deixat completament sol a Lapeña al segon pal per rematar al fons de la xarxa el gol que decantava la balança. Tan bon punt ha entrat, ells jugadors del Nàstic s’han estirat a terra. Una imatge que demostrava el cop que ha suposat.

Ha estat en l’últim minut, quan ja no quedava temps per més. Quan el Nàstic ha tret del mig del camp, l’àrbitre ha xiulat el final. El final d’un partit que ha deixat a dos equips competitius i que haurien de fer play-off aquesta temporada. Uns ho tenen més fàcil, els altres gairebé impossible, però jugant com ho han fet a Castàlia la sensació és d’equip gran i guanyador, allunyat de què pot mostrar la classificació.

La salvació es redueix a tres punts i qui la marca és el Valencia Mestalla, el pròxim rival del Nàstic. Un partit que és una final avançada i que podria allunyar, d’una vegada per totes, els fantasmes del descens que s’han passejat durant tres temporades pels terrenys de la Budallera.

FITXA TÈCNICA

Castellò: Campos; Lapeña, Gálvez, Víctor, Muguruza; Carles Salvador, Rubén Díez, Jorge Fernández (Kako 82′), Muñoz (Alfredo 59′); César Díaz (Cubillas 89′) i Juanto Ortuño.

Gimnàstic: Bernabé; Albarrán, Rodríguez, Jesus Rueda, Bonilla; Javi Márquez (Pol Domingo 75′), Fran Miranda, Pol Ballesteros, Carbià (Guiu 83′); Jonathan Pereira (Ferran Giner 57′) i Gerard Oliva.

Àrbitre: Alonso de Ena Wolf  Amonestats: pels locals, Álvaro Campos (17′), Lapeña (35′), Rúben Díez (36′), César Díaz (87′); pels visitants, Pereira (17′), Fran Miranda (38′), Juan Rodríguez (45′), Jesús Rueda (56′), Albarrán (60′), Ferran Giner (86′).

Resultat: 3-2  Gols: 0-1, Javi Bonilla (p) (15′); 1-1, Juan Rodríguez, p. p. (21′); 2-1, Juanto (26′); 2-2, Javi Márquez (33′); 3-2, Lapeña (94′)

Incidències: Partit corresponent a la jornada 26 del campionat de la Segona Divisió B disputat al Nou Castàlia de Castelló. Abans de l’inici del partit s’ha guardat un minut de silenci.

guest
0 Comentaris
Inline Feedbacks
View all comments