‘Un arrocito en Castellón’: derbi autèntic

Diumenge la sortida del Nàstic no va tenir res a veure amb la de la jornada anterior a Cornellà, on les dimensions del camp eren més reduïdes i afavorien la pressió, cosa que al Nou Estadi es feia més complicat i que el rival va sortir, tot sigui dit, amb la lliçó ben apresa. Molt bona primera part de l’equip de la terra ferma.

Si alguna cosa ens faltava per veure d’aquest Nàstic era el “gol de l’ex”. Bé, més que gol, golàs de Marc Martínez. I després, que un jugador que sortia de refresc com Goldar al cap de pocs minuts es lesionés i au, nou canvi. Per pixar i no treure gota.

Per a més inri durant la setmana es lesiona Fausto Tienza, que ha aportat solidesa al mig camp fent parella amb Fran Miranda, força important. En fi, posem un circ i ens creixen els nans.

L’entrenador del Lleida va entrar molt calent a la roda de premsa i, vist com va anar el partit, crec que el resultat va ser just. Si arriba a entrar la passejada de pilota sobre la línia que hagués suposat el segon gol del Nàstic un altre gall hauria cantat.

Del penal, al camp em va semblar clar, però per la tele he de reconèixer que es veu més que dubtós. En fi, nova jornada sense perdre, però d’empat en empat. Ens costarà sortir de la vora del pou i mirar amb tranquil·litat cap amunt.

Propera parada Castàlia, partit dels complicats i que pels vells nastiquers representa el derbi autèntic; comparar-lo amb els darrers davant el Reus sembla un acudit. Anar a Castelló era, si anaves en bus (cosa recomanable en aquella època), que en sortir de l’autopista ja t’esperessin les conegudes “lecheras” de la Policía Nacional. Et portaven a un polígon aprop del camp, ens feien baixar, ens regiraven (fos canalla o persona gran), ens portaven des d’allà caminant escortats al camp (on pel camí et deien de tot menys maco), et tornaven a regirar en entrar al camp (ensenyar pancartes i demés) i cap a la zona tancada visitant. Resumint: era un partit catalogat d’alt risc.
Aquestes mesures van venir després del famós “partit de les pedres”, on hi va haver sarau del bo.

Han passat forces anys i veurem què tal està el tema, però l’equip orellut posa gairebé 14.000 persones al camp i la pressió es nota molt. Sembla que l’afició grana acompanyarà l’equip, encara que són dates complicades pel tema Carnaval i també perquè més d’un va dir que no tornaria mai més a Castàlia.
D’aquí també neix el bon rotllo nastiquer amb el Villarreal, que juntament amb el Huesca són possiblement els equips que més bé cauen a l’aficionat grana.

El Castellón està a la tercera posició, a tres punts del Sabadell (actual líder). Dels darrers cinc partits porta tres victòries, una derrota i un empat. Està a només dos gols de l’equip més golejador (el Barça B) i és també el segon menys golejat.

Veient aquestes dades sembla a priori que entre l’ambient, l’equip i les baixes que portem pinten bastos, però d’aquest Nàstic ens ho podem esperar tot i rascar algun puntet seria boníssim. Partit maco de viure i veure.

Vinga família, fins dimecres vinent. Una abraçada a tots i a totes. Fins al final, força Nàstic!

Jaume, nastiquer de comarques

guest
0 Comentaris
Inline Feedbacks
View all comments