Repartiment de punts amb polèmica al Nou Estadi (1-1)

El Lleida Esportiu es queixa de l'actuació arbitral, que ha permès a Javi Bonilla marcar de penal en un partit amb molta rivalitat i intensitat

El Nàstic i el Lleida Esportiu empaten a u en un partit intens que deixa a les dues parts descontentes. Uns per no poder sumar a casa i els altres per l’arbitratge perjudicial. Un gol de Javi Bonilla des dels onze metres ha servit per igualar el gol inicial de Marc Martínez, qui l’ha celebrat tot i el seu passat grana.

Una primera meitat que no mereixia acabar en empat, però el partit tampoc. Al segon temps, el Nàstic ha estat superior al Lleida i en una jugada de mala sort la pilota que ha rematat Fran Carbià s’ha passejat per la línia de gol recorrent el trajecte entre un pal i l’altre.

El Lleida s’avança al quart d’hora

L’inici de partit ha estat molt igualat. Una ocasió poc clara del Nàstic, amb un remat des de la frontal de Bonilla que ha pogut aturar fàcilment Pau Torres, ha estat el més destacat dels grana en tota la primera meitat. Per la seva part, el Lleida ha aprofitat la primera ocasió clara que ha tingut per marcar. Un remat precís i col·locat alhora que potent de Marc Martínez. Arribant de segona línia ha engaltat la pilota a la perfecció i s’ha colat per l’escaire dret de Bernabé, que poc més ha pogut fer.

Foto: Gimnàstic de Tarragona

Un gol matiner en contra del Nàstic i amb molt de temps per reaccionar. A la primera meitat no ho han fet. Cap ocasió pels locals fins al gol de penal de Bonilla. Una reacció del Nàstic que estava més preocupat de no encaixar un segon gol que hagués obert més la ferida que no pas d’igualar el partit.

L’empat ha arribat en el millor moment. No de joc del Nàstic, sinó del partit. Abans del descans, els grana han igualat amb un penal per mans dins de l’àrea. L’àrbitre no ha dubtat i ha xiulat la pena màxima que ha transformat Bonilla per marcar el seu 4 gol a la temporada, tots ells des del punt dels 11 metres.

La sort dóna l’esquena al Nàstic

A la represa, el Nàstic ha tingut l’ocasió més clara del partit. Una jugada de contraatac de Pol Ballesteros, que avui tornava a la titularitat, ha acabat amb una pilota filtrada per Fran Carbià que la sort ha evitat que entrés. No té cap altra explicació.

La pilota ha donat a la part interior del pal esquerre de la porteria de Pau Torres, ha fet equilibri sobre la línia de gol i ha tornat a donar al pal, en aquest cas a l’esquerra. Per allà estava Jonathan Pereira, que no ha estat prou viu per posar el peu i empènyer-la dins de la porteria.

Foto: Gimnàstic de Tarragona

Una ocasió que costarà de desviar del partit d’aquest diumenge, ja que clarament ha estat marcat per aquesta. En cas d’haver entrat, la situació seria una altra. Al segon temps, el Lleida s’ha vist superat pel Nàstic en un partit d’una alta intensitat. Jugades polèmiques, picabaralles i un arbitratge dubtós, sobretot pels interessos dels visitants. S’han queixat molt de la jugada anterior al penal, en la qual Liberto rep tres faltes i també reclamen una jugada polèmica dins de l’àrea del Nàstic que podria haver estat el segon penal del partit.

Goldar es lesiona al turmell sortint de la banqueta

Toni Seligrat ha sorprès una mica amb l’alineació. Goldar tornava a estar disponible i el tècnic de Torrent tenia el beneit problema de decidir entre Fran Miranda, Fausto Tienza i el mateix jugador. Els titulars han estat els mateixos que a Cornellà i el resultat no ha estat pas dolent. Un bon partit dels dos jugadors que aporten molta qualitat defensivament i, aquest partit, amb bones pilotes filtrades i passades que trencaven línies de pressió.

Goldar ha entrat en substitució de Fausto Tienza, però als pocs minuts de sortir s’ha lesionat de gravetat al turmell. A falta de les proves, l’entrenador del Nàstic ha dit en roda de premsa que la zona afectada és als lligaments externs del turmell i que podria estar entre dues i tres setmanes. Una baixa dura per visitar Castelló, ja que tampoc hi serà Fran Miranda, que ha vist la cinquena targeta.

Pau Torres, espectacle vergonyós

Als minuts finals, el Lleida donava per bo el resultat d’empat a u. Com és habitual en aquests instants, els jugadors han començat a perdre el temps. El porter Pau Torres ha estat un dels qui més temps ha perdut i ha despertat més ràbia enfront l’afició. Primer amb una actitud burlesca amb un dels aplegapilotes del Gol Nord del Nou Estadi. Després, encarant-se amb l’afició constantment i amb una actitud, en tot moment, de superioritat.

Quan l’àrbitre ha xiulat el final del partit, un aficionat ha anat a recriminar-li alguna de les seves actituds saltant al terreny de joc. Al mig del camp, quan els dos equips estaven saludant-se i felicitant-se pel bon partit que havien realitzat, el porter del Lleida encara semblava insatisfet. S’ha esbroncat amb Ferran Giner i Toni Seligrat, qui va ser entrenador seu la temporada 2012/13 i 2013/14.

Una actuació final que no ha d’embrutir un molt bon partit de futbol. Un en el qual la intensitat s’ha sobreposat a les oportunitats i els gols, però que ha deixat mostres de què els dos equips són competitius. Un empat que decep i que es valora alhora. No és suficient perquè a casa s’ha d’intentar guanyar sempre i perquè els grana han tingut el 2 a 1 a tocar, però bo perquè el Nàstic ha demostrat un altre cop que pot refer-se d’encaixar un gol primer, fet que encara no havia passat aquest any.

FITXA TÈCNICA

Gimnàstic: Bernabé; Albarrán, Rodríguez, Jesus Rueda, Bonilla; Fausto Tienza (Goldar, min. 71) (Pol Domingo, min. 84), Fran Miranda, Pol Ballesteros, Carbia; Jonathan Pereira (Amang, min. 76), Gerard Oliva

Lleida Esportiu: Pau Torres; Joan Oriol, Simic, Marc Trilles, Jose; Marc Martínez, Luso, Liberto (Joanet, min. 86), Semi, Abel (Bagayoko, min. 77); Raul (Eder, min. 67)

Àrbitre: Héctor Rodríguez Carpallo Amonestats: pels locals, Miranda (min. 12), Gerard Oliva (min. 41) i Albarran(min. 47) pels visitants, Luso (min. 38) i Trilles (min. 38)

Resultat: 1-1 Gols: 0-1, Marc Martínez (min. 15); 1-1, Bonilla (p.) (min. 40).

Incidències: Partit corresponent a la jornada 25 del Campionat de la Segona Divisió B disputat al Nou Estadi de Tarragona davant de 4.435 espectadors.

guest
0 Comentaris
Inline Feedbacks
View all comments