Seligrat, un home de peus freds

Quan tens una manta curta has de triar entre tapar-te els peus o el coll, perquè quan intentes cobrir-ho tot el més probable és que s’acabin destapant les dues coses. Així com Bartolo preferia tapar-se el coll (ser més ofensiu), Seligrat és un home de peus freds i prefereix cobrir-los millor (ser més defensiu).

La manta de Bartolo era curta i tenia també alguns forats. La voluntat de fer un joc més ofensiu i de combinació tensava el teixit cap a dalt fent que s’estripés pel centre (amb la falta d’una mitja forta, la lesió de Márquez i l’afer Viti) i deixant als descobert uns peus que ja passaven fred tapats (Perone). El resultat era un joc poc definit i erràtic que acabà desembocant en una mena de constipat a l’estil coronavirus en forma de gols en contra i d’absència de punts. No havent-hi prou amb això, el fil, de mala qualitat per falta de confiança i excés de pressió, s’esquinçava per totes bandes, fent d’una manta un nyap que acabà per no tapar ni coll ni peus.

L’arribada de Seligrat i el nou mercat de fitxatges han posat (de moment) remei a aquest desgavell. S’ha recosit la manta pel centre amb dos pegats de teixit robust (Miranda i Tienza), s’ha retallat la part dels peus (Perone) per afegir-hi després nous trossos de roba d’abric (Pol Domingo i Rueda) i s’ha recobert el fil amb una capa de confiança, sacrifici, implicació i treball. La part superior, tot i estar en bon estat, s’ha reforçat (Oliva) i adornat amb pelfa (Fran Carbià), que dóna més escalfor i la fa més agradable al tacte. Tot això, sumat a la premissa irrevocable de destapar els peus el mínim possible (desguarnir la defensa) i estar quiet al llit (joc més senzill i pràctic), fa que poc a poc anem recuperant la salut.

Seligrat està fent una bona feina venint d’on veníem: sis partits consecutius sumant en lliga és un bon bagatge, i tenint en compte que podem aspirar a poc més que a la salvació, tenir els peus tapats al llit potser és el més intel·ligent, però en alguns moments és més divertit fer fora la manta, deixar-te anar i improvisar…Us ho diu un boig pel Nàstic.

Comentaris

avatar

Més notícies

L’Ajuntament de Tarragona aprova el pla urbà que modificarà l’entorn del Nou Estadi

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Tarragona va aprovar aquest passat dijous el Pla de Millora Urbana 34, que canviarà per complet...

VÍDEO | Reviu el darrer precedent dels granes al Nou Castàlia contra el Castellón

Deu anys després el Nàstic torna aquest proper diumenge (17h) al Nou Castàlia, on un Castellón que ocupa la tercera posició a la lliga...

Jonathan Pereira: “Volem i podem fer un partit bo per demostrar que estem en millora”

Jonathan Pereira va atendre aquest passat dijous als mitjans locals a la zona mixta del Nou Estadi després de l'entrenament del primer equip. El davanter...

Daisuke Suzuki fa història al Japó de la mà del VAR

L'excentral del Gimnàstic de Tarragona Daisuke Suzuki ha entrat aquest divendres al migdia al llibre d'història de la JLeague 1 (Primera divisió de futbol...

Óscar Sanz apunta al mig del camp en el cas que Javi Márquez no arribés a temps

Toni Seligrat haurà de refer aquest proper diumenge en la visita al Nou Castàlia l'onze inicial del Nàstic. El tècnic valencià haurà de fer malabars...
P