Seligrat, un home de peus freds

Quan tens una manta curta has de triar entre tapar-te els peus o el coll, perquè quan intentes cobrir-ho tot el més probable és que s’acabin destapant les dues coses. Així com Bartolo preferia tapar-se el coll (ser més ofensiu), Seligrat és un home de peus freds i prefereix cobrir-los millor (ser més defensiu).

La manta de Bartolo era curta i tenia també alguns forats. La voluntat de fer un joc més ofensiu i de combinació tensava el teixit cap a dalt fent que s’estripés pel centre (amb la falta d’una mitja forta, la lesió de Márquez i l’afer Viti) i deixant als descobert uns peus que ja passaven fred tapats (Perone). El resultat era un joc poc definit i erràtic que acabà desembocant en una mena de constipat a l’estil coronavirus en forma de gols en contra i d’absència de punts. No havent-hi prou amb això, el fil, de mala qualitat per falta de confiança i excés de pressió, s’esquinçava per totes bandes, fent d’una manta un nyap que acabà per no tapar ni coll ni peus.

L’arribada de Seligrat i el nou mercat de fitxatges han posat (de moment) remei a aquest desgavell. S’ha recosit la manta pel centre amb dos pegats de teixit robust (Miranda i Tienza), s’ha retallat la part dels peus (Perone) per afegir-hi després nous trossos de roba d’abric (Pol Domingo i Rueda) i s’ha recobert el fil amb una capa de confiança, sacrifici, implicació i treball. La part superior, tot i estar en bon estat, s’ha reforçat (Oliva) i adornat amb pelfa (Fran Carbià), que dóna més escalfor i la fa més agradable al tacte. Tot això, sumat a la premissa irrevocable de destapar els peus el mínim possible (desguarnir la defensa) i estar quiet al llit (joc més senzill i pràctic), fa que poc a poc anem recuperant la salut.

Seligrat està fent una bona feina venint d’on veníem: sis partits consecutius sumant en lliga és un bon bagatge, i tenint en compte que podem aspirar a poc més que a la salvació, tenir els peus tapats al llit potser és el més intel·ligent, però en alguns moments és més divertit fer fora la manta, deixar-te anar i improvisar…Us ho diu un boig pel Nàstic.

Comentaris

avatar

Més notícies

Roger Brugué es posa a la pell d’un ‘speaker’ i presenta una original alineació

El confinament obligatori pel coronavirus al que està sent sotmès tota la població de l'estat espanyol està mostrant la versió més creativa de moltes...

La competició domèstica, suspesa i sense data de reanudació prevista

Aquest dilluns al matí la Lliga de Futbol Professional i la Federació Espanyola de Futbol han emès un comunicat conjunt en el que s'explica...

Pol Ballesteros serà el representant grana al torneig de FIFA 20 de la Segona B

Des del passat diumenge l'estat espanyol viu sota confinament obligatori a causa de la gran propagació del coronavirus, que ja va obligar a suspendre...

VÍDEO | Primer pas per al retorn a 2ª Divisió A 22 anys després (Nàstic 3-1 Cádiz)

La temporada 2000/2001, el Nàstic de Tarragona aconsegueix l'ascens a la categoria de plata després de quedar en segon lloc a la classificació. En...

El primer equip suspèn els entrenaments fins a nou avís pel coronavirus

La mesura que molts clubs arreu de l'estat espanyol i d'Europa han pres arran de la propagació del coronavirus també ha obligat al Nàstic...
P