Punt enganyós

Així com sí que m’agradaren els partits contra el Llagostera i Barça B, no ho feu tant el matx davant l’Andorra. A Llagostera l’equip fou fort defensivament però no renuncià en cap cas a l’atac, podent-se haver emportat els tres punts. Davant el Barça B, atacar estava en segon pla, però també s’intentava. A més a més l’equip no patí gaire en defensa. Per contra, davant l’Andorra, renunciàrem pràcticament a fer mal al rival i en defensa sofrirem massa, perdre el partit hagués entrat dins la normalitat. Ens emportàrem, per sort, un punt que serà positiu si guanyem a l’Ebro, rival que no serà fàcil. Falta veure també amb quin tipus de plantejament encararem aquest duel.

Al Principat l’equip és limità a defensar i esperar alguna oportunitat per marcar, poc buscada, tot sigui dit. A Seligrat li valia l’empat ja des del principi, es veié clarament en el plantejament d’un 4-4-2 tancat, però que contràriament al pretès, permeté crear massa oportunitats al rival. La bona actuació de Bernabé i la “mala punteria” en pròpia porta de Juan Rodríguez, feren possible sumar un punt.

L’Andorra circulà la pilota amb massa facilitat i no vam fer pràcticament res per evitar-ho. La seva línia defensiva, en atac, movia la bimba a plaer, per buscar després passades a les seves profundes bandes o al centre del camp per prolongar després a la davantera. No es van intentar mitigar els efectes d’aquest moviment de pilota i vam jugar amb foc.

Col·locar a Pedro o Oliva entre els centrals en defensa, endarrerint una mica l’altre davanter per pressionar després la banda on es trobés l’esfèric, hagués obligat el rival a jugar amb més precipitació o fer algun canvi de joc arriscat al tenir menys vies de passada.

Un avançament de línies del Nàstic podria haver tingut un efecte similar, això sí, vigilant llavors les passades a l’esquena i les internades per banda. Aquest pas endavant també hagués incrementat el perill en atac en cas de robatori de pilota. Però no férem res d’això: l’única pressió era en sacades de porteria, i quan el rival aconseguia treure la pilota ens replegàvem, esperant i intentant aprofitar una pilota aturada a una cavalcada de Brugui o Ballesteros, és a dir, un ventall de recursos en atac molt pobre. Clarament vam buscar un empat, però concedirem massa llibertat a l’Andorra.

Tenint en compte que l’objectiu real és la salvació, l’actual classificació, que vam acabar amb la porteria a zero, que venim de varis partits de lliga sense perdre i que l’Andorra és un bon equip, el punt és positiu, però tinguem clar que és enganyós, podríem haver tornat a Tarragona amb les mans buides, hauríem de proposar alguna cosa més en atac, i en cas de confiar-ho tot a la defensa, evitar que el rival jugui tant còmode. Podem i necessitem fer alguna cosa més per no patir fins la darrera jornada, però dit això, és evident que l’equip és més fort que fa unes jornades i millora pas a pas. Us ho diu un boig pel Nàstic.

Comentaris

avatar

Més notícies

L’Ajuntament de Tarragona aprova el pla urbà que modificarà l’entorn del Nou Estadi

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Tarragona va aprovar aquest passat dijous el Pla de Millora Urbana 34, que canviarà per complet...

VÍDEO | Reviu el darrer precedent dels granes al Nou Castàlia contra el Castellón

Deu anys després el Nàstic torna aquest proper diumenge (17h) al Nou Castàlia, on un Castellón que ocupa la tercera posició a la lliga...

Jonathan Pereira: “Volem i podem fer un partit bo per demostrar que estem en millora”

Jonathan Pereira va atendre aquest passat dijous als mitjans locals a la zona mixta del Nou Estadi després de l'entrenament del primer equip. El davanter...

Daisuke Suzuki fa història al Japó de la mà del VAR

L'excentral del Gimnàstic de Tarragona Daisuke Suzuki ha entrat aquest divendres al migdia al llibre d'història de la JLeague 1 (Primera divisió de futbol...

Óscar Sanz apunta al mig del camp en el cas que Javi Márquez no arribés a temps

Toni Seligrat haurà de refer aquest proper diumenge en la visita al Nou Castàlia l'onze inicial del Nàstic. El tècnic valencià haurà de fer malabars...
P