El mercat d’hivern

El mercat hivernal ha estat una època mogudeta els últims anys a Tarragona. Els mals resultats, juntament amb la mala planificació esportiva de l’estiu, obligaven als directors esportius a fer esforços titànics per a modificar completament la plantilla a mitja temporada. En el mercat d’hivern de l’any passat fins a onze baixes i deu altes es van donar a la plantilla grana.

L’experiència de la temporada passada ja va demostrar que canviar completament la plantilla no és una solució vàlida per a situacions crítiques, més quan se sap que és molt més difícil acordar traspassos a mitja temporada. Però bé és cert que és una bona època per a pal·liar dèficits a la plantilla: pujar la competència en posicions no doblades, buscar un salt de qualitat en una parcel·la del camp o aprofitar oportunitats de mercat.

Aquest estiu el Nàstic va confeccionar una gran plantilla per a afrontar la nova etapa del club a Segona B, però va cometre alguns errors deixant algunes posicions mal cobertes. Si no es confia amb Sarr cal buscar un porter suplent de garanties per augmentar la competència a la porteria i que Bernabé elevi el seu nivell, Bonilla no té cap suplent al lateral esquerre i cada cop que el lateral sorià s’ha perdut un partit o bé Albarrán o bé Pol Valentín han hagut de jugar a cama canviada, s’han fet mil invents per trobar un pivot que, escoltat de Márquez o Petcoff sostingués el mig del camp nastiquer en tasques defensives…

Fa vint-i-quatre dies que es va obrir el mercat de fitxatges del mes de gener. Vint-i-quatre dies que la direcció esportiva ha tingut l’oportunitat de pal·liar aquestes errades que es van cometre a l’estiu per a elevar el nivell d’una plantilla que, fins al moment, ha rendit molt per sota del que s’esperava. Però, fins al moment actual, dues altes i dues baixes són el sorprenent bagatge del club grana aquest mercat d’hivern.

La mala situació de l’equip i el baix rendiment de segons quins jugadors feia pensar que en aquest mercat també hi hauria molt de moviment a can Nàstic, però de moment no ha estat així i no sembla que el panorama hagi de canviar molt en les últimes hores de mercat.

La cessió de Joel Lasso al Badalona és un moviment molt difícil d’entendre; significa reforçar a un rival directe per la consecució del trist objectiu actual de la plantilla. És cert que interessa que un jove talent agafi minuts i experiència en una categoria com la Segona B per a polir-se com a jugador, però no cal cedir-lo a un equip que es troba amb un punt menys a la classificació i que esdevé un perill per a l’equip grana.

L’altra baixa que ha patit l’equip sí que ha format part d’una operació més lògica. Les contínues faltes de disciplina de Viti obligaven al Nàstic a buscar un perfil de migcentre defensiu al mercat i el club es va fixar en Fran Miranda. Les negociacions amb l’Hércules van ser dures però finalment l’inclusió de Bruno Perone al traspàs va desbloquejar l’operació. La baixa de Perone no deixa cap gran forat, ja que, amb l’arribada de Miranda, Goldar hauria de retornar a l’eix de la defensa i la irrupció de Pol Domingo fa que la posició de central tingui tres opcions de nivell.

L’altre fitxatge és Javi Ribelles, migcentre valencià de vint-i-set anys procedent de l’Unionistas de Salamanca i que va tenir la mala fortuna de lesionar-se al segon entrenament sota les ordres de Seligrat i estarà fins a tres mesos de baixa. Veurem el rol que tindrà en l’equip el poderós migcampista.

D’aquí a finals de mes no s’esperen masses més operacions. Es parla de Fran Carbià, que podria retornar per a reforçar les bandes, i algun altre jugador però res amb massa força. Personalment crec que s’hauria de buscar també un lateral esquerre suplent, un quart central de nivell i un porter que li disputi la titularitat a Bernabé si finalment no es confia en Sarr, i aprofitar alguna oportunitat de portar un gran jugador si és possible. Una feina que si no s’ha fet en vint-i-quatre dies molt em temo que no es farà en una setmana. Veurem el desenllaç en els dies vinents.

Comentaris

avatar

Més notícies

L’Ajuntament de Tarragona aprova el pla urbà que modificarà l’entorn del Nou Estadi

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Tarragona va aprovar aquest passat dijous el Pla de Millora Urbana 34, que canviarà per complet...

VÍDEO | Reviu el darrer precedent dels granes al Nou Castàlia contra el Castellón

Deu anys després el Nàstic torna aquest proper diumenge (17h) al Nou Castàlia, on un Castellón que ocupa la tercera posició a la lliga...

Jonathan Pereira: “Volem i podem fer un partit bo per demostrar que estem en millora”

Jonathan Pereira va atendre aquest passat dijous als mitjans locals a la zona mixta del Nou Estadi després de l'entrenament del primer equip. El davanter...

Daisuke Suzuki fa història al Japó de la mà del VAR

L'excentral del Gimnàstic de Tarragona Daisuke Suzuki ha entrat aquest divendres al migdia al llibre d'història de la JLeague 1 (Primera divisió de futbol...

Óscar Sanz apunta al mig del camp en el cas que Javi Márquez no arribés a temps

Toni Seligrat haurà de refer aquest proper diumenge en la visita al Nou Castàlia l'onze inicial del Nàstic. El tècnic valencià haurà de fer malabars...
P