Dos gols en pròpia porta eliminen al Nàstic (1-3)

Els grana cauen a la segona ronda de la Copa del Rey amb els autogols de Juan Rodríguez i Goldar a la primera meitat

Seligrat ho deia en roda de premsa i raó no li faltava. Aquest dissabte l’equip petit ha superat a l’equip gran. La diferència és voluminosa. Un lluitant per no baixar a Tercera, l’altre tercer de la Segona Divisió en plena lluita per pujar. Però el futbol ja ho té això. No entén de qualitat, estadístiques o posicions a la classificació. El Nàstic, tot i perdre per 1 gol a 3 ha jugat millor que un Zaragoza ple de suplents que no ha xutat a porteria fins al minut 85, amb el tercer gol. Dues jugades desafortunades que han condemnat totalment als grana.

El partit s’ha posat ràpid coll amunt. Un gol matiner de Juan Rodríguez en pròpia porta després d’un servei de falta des de l’esquerra de l’atac ha fet saltar pels aires el pla que tenia Toni Seligrat. Un golàs del defensa del Nàstic, que ha desviat la pilota, ha distret a Bernabé i s’ha colat a la porteria, però l’equivocada.

La resposta del Nàstic ha estat bona. Ha aconseguit frenar el que podria haver estat un vendaval de l’equip visitant, avui encoratjat per un gran nombre de seguidors. Un públic, però, més centrat en demostrar el seu esperit espanyol i enfrontar-se amb l’afició del Nàstic que d’animar al seu equip.

Els grana han estat els clars dominadors de les ocasions en la primera meitat i, en general, en tot el partit. Un remat de Javi Márquez desviat i un altre en el qual ha participat el porter del Zaragoza ha estat el més destacat dels locals en els primers 45 minuts. També un remat d’Amang, que ha estat el més destacat i el jugador més elèctric del primer temps.

Un primer temps que ha acabat amb un dur càstig pel que havia merescut el Nàstic i desmerescut el Zaragoza. Cap remat entre els tres pals dels aragonesos, però que veien com Goldar feia el segon gol en pròpia del partit per deixar molt tocats als grana per encarar la segona meitat.

El Nàstic, lluny de tirar la tovallola i sortir a la segona meitat amb una actitud de poca esperança per remuntar el partit, ha jugat uns bons minuts sortint des del vestidor. Els recanvis que ha introduït Seligrat han donat aire fresc a l’atac del Nàstic, donant entrada a Ballesteros, Gerard Oliva i Pereira, que ha substituït a Amang, acomiadat amb aplaudiments i alguns xiulets per l’entrenador en fer el canvi.

Foto: @NASTICTARRAGONA

El Zaragoza ha continuat tenint la pilota, però sense crear les ocasions necessàries per posar la por al cos a l’afició del Nàstic, que aquest cap de setmana ha reunit 3681 aficionats al Nou Estadi. La jugada que ha fet créixer les esperances del Nàstic i que ha despertat a afició i equip ha estat el golàs de Pol Ballesteros per posar l’1-2 i fer una passa endavant per aconseguir l’empat. L’extrem ha colat la pilota al fons de la xarxa amb un xut potent des de la frontal de l’àrea. El millor, però, ha estat el moviment amb el cos de l’extrem, que amb una finta ha deixat clavat al defensor i relativament sol ha carregat la seva cama dreta.

El gol posava de ple al Nàstic en el partit per buscar un empat que portés el partit, mínim, als 30 minuts extres. Els grana aprofitaven les males decisions dels visitants a la zona de tres quarts de camp per sortir ràpid al contraatac amb Pol Ballesteros i Jonathan Pereira amb el punt de desbordament que tan hem trobat a faltar.

L’encarregat de tancar el marcador i fer tocar al Nàstic de peus a terra completament ha estat Papunashvili, que té un futur allunyat de Zaragoza, però que aquest dissabte ha donat el passi al seu equip a la següent ronda de la Copa del Rey. Aquest ha estat l’únic remat dels aragonesos entre els tres pals en tot el partit.

Un resultat excessiu pel Nàstic que s’ha vist damunt del terreny de joc. Han marcat tres gols, però el resultat final ha estat de 1 a 3. Dos gols en pròpia que han condemnat clarament als grana a remar massa contra el tercer classificat de la Segona Divisió, que venia amb els suplents, però que entre els seus onze titulars estava Kagawa, emperador del futbol japonès i que ha jugat en equips com el Borussia Dortmund o el Manchester United.

Ara ja no tindrem més l’entreteniment que suposava jugar la Copa del Rey. També servia per evadir-se de la mala temporada en lliga i jugar una competició que podia fer caure un Primera Divisió per La Budallera. Però sempre s’ha de veure el got mig ple i prendre’s aquesta eliminació com un motiu, ara ja sí, per centrar-se al 100% en la lliga.

FITXA TÈCNICA

Gimnàstic: Bernabé; Albarrán, Pol Domingo, Juan Rodríguez, Bonilla; Goldar, Javi Márquez, Brugué, Montero (Pol Ballesteros, min. 46); Pedro (Pereira, min. 65), Amang (Gerard Oliva, min. 65)

Zaragoza: Ratón; Delmás, Guitian, Grippo, Clemente; Javi Ros, Igbekeme (Marc Aguado, min. 56), Blanco (Soro, min. 80), Papu, Kagawa; Linares (Baselga, min. 70)

Àrbitre: Daniel Trujillo Suárez Amonestats: pels locals Pol Domingo (min. 37),  Albarran (min. 68), Goldar (min. 82), Ballesteros (min. 90)

Resultat: 1-3 Gols: 0-1, Juan Rodríguez, p.p. (min. 6); 0-2, Goldar, p. p. (min. 40), 1-2, Pol Ballesteros (min. 70), 1-3, Papu (min. 85)

Incidències: Partit corresponent a la segona ronda de la Copa del Rey disputat al Nou Estadi davant de 3.681 aficionats.

També et pot interessar...

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Més notícies