Els “Jo ja t’ho deia!”

Hi ha un tipus de conducta dins el món del futbol, i de la vida en general, que em fascina: els “Jo ja t’ho deia!”. Tenen una forma característica d’actuar, sempre des de la barrera, sense jugar-se res i sense haver de prendre cap decisió personalment, amb la tranquil·litat que això dóna, es dediquen a travar o posar en dubte les decisions dels altres, però la cosa no queda aquí; quan les decisions preses per l’altra persona no funcionen, salten a la jugular amb un: “Jo ja t’ho deia!”, com a mínim, i si funcionen, els més honestos callen i la resta pugen al carro. No cal ser massa despert per adonar-se que qui no pren cap decisió mai s’equivoca i que a toro passat tots som toreros.

Comença la temporada. Bartolo d’entrenador, consens molt gran del nastiquerisme, coneix la casa i va fer bona feina amb el Reus tant dins com fora el terreny de joc. Amb Bartolo, pel que sigui, les coses no acaben de funcionar (es té molta paciència tenint en compte que estem a Segona B), però finalment és destituït. Tothom el volia, però resulta que les culpes són dels de dalt.

Parés arriba agafat de la mà de Bartolo, coneix el mercat futbolístic, de la casa i fa bona feina amb el Reus, també gran consens del nastiquerisme. Fa un PowerPoint de presentació, que sembla que per si sol hagi de guanyar partits. Un cop destituït Bartolo, les mirades es dirigeixen cap a ell, no és vàlid. Tothom el volia, però resulta que les culpes són dels de dalt.

Sobre la feina de Parés i els fitxatges. Pedro Martín, màxim golejador del grup 3; Petcoff, mig molt ben valorat a la categoria; Pereira i Márquez, jugadors amb experiència més que contrastada; Bernabé, un dels millors jugadors del Nàstic de la temporada passada juntament amb Luis Suárez; Goldar, gran central; Bonilla i Albarrán, laterals amb bones temporades als seus anteriors equips; Ferran Giner, gran conegut, velocitat, treball i sacrifici… Era previsible que un equip amb aquests jugadors estigués en posició de descens? Jo penso que no. No sé si mereixeria estar en play-off d’ascens, però clarament és equip per no estar en zona de descens. El Nàstic, per plantilla, hauria d’estar més amunt, però resulta que les culpes són dels de dalt.

On crec que s’hagués pogut fer més?

-Clarament al mig. Falta un jugador al centre, mancança que s’hauria d’haver solucionat a l’inici de temporada, però la negativa del Barça sobre Sarsanedas a última hora i la falta de bones alternatives en aquell moment, feren que no es cregués necessari. Si li sumem les circumstàncies inesperades de la lesió de Márquez i la inoperància de Viti, la mancança s’ha fet encara més visible i important.

-A la davantera i als extrems. S’ha confiat massa la sort a “desconeguts” (Habran i Amang) o a “coneguts de dubtosa fiabilitat” (Oliva i Lolo Plá) per acompanyar Pereira i Pedro Martín dalt. Tot i que Ballesteros i Brugui aporten molt, s’hauria d’haver reforçat la zona ofensiva amb algun altre jugador més contrastat i que jugués també bé per banda, sense tenir tanta tendència a jugar pel centre. Si afegim a això els imprevistos de Pereira, que va estar expulsat quatre partits, i les molèsties recurrents que ha anat tenint Pedro Martín, el problema està servit.

-A la defensa jo no hagués recuperat Perone. Crec que és un jugador amb alguna virtut, com el joc aeri, però amb defectes com la lentitud i la poca contundència que ens han costat molts gols en contra. Hi ha altres jugadors que reuneixen millors característiques a nivell global.

Per aquests tres motius citats, he dit anteriorment que crec que l’equip potser no és per play-off d’ascens com s’aspirava en principi, però òbviament tampoc ho és per estar en descens.

Per acabar, una reflexió. Sembla que l’Ajuntament vol posar a la venda el seu paquet accionarial del Nàstic. Imagineu que deixeu anar molts calers -al voltant d’un milió d’euros- i compreu aquestes accions posseint ara un 14% del club, prendríeu algun tipus de decisió voluntàriament per perjudicar la vostra inversió? Deixaríeu el club en mans d’una altra persona perquè gestioni els vostres diners? Doncs això que ara vosaltres imagineu, és el que van fer fa uns anys membres de l’actual Consell. Ningú tira voluntàriament pedres sobre la seva pròpia teulada quan hi ha els seus calers en joc, i a més a més, amor pel Nàstic.

Es pot criticar, no compartir opinions, debatre i suggerir, però sempre amb respecte, coneixement de causa i intentant tenir certa visió des de l’òptica contrària. És evident que les últimes temporades són un desastre, però no tot és culpa del Consell, no ens enganyem. Quan us vinguin ganes de dir “Jo ja t’ho deia!”, mediteu abans què heu fet vosaltres per allò que critiqueu. Us ho diu un boig pel Nàstic.

guest
0 Comentaris
Inline Feedbacks
View all comments