Benvinguts a la Segona B

Després de 15 jornades puc afirmar que el Nàstic sap que, ara sí que sí, està a la Segona B. Això significa que tant jugadors (tot i que la gran majoria no hi eren la temporada passada), directiva i aficionats hem fet el dol que comporta baixar del futbol professional i no anar de sobrats. I un cop aterrats a la categoria de bronze del futbol espanyol toca jugar amb les eines que, a priori, t’han de donar possibilitats per estar el més amunt possible del que estem (encara que la paraula play-off la veig força llunyana). O sigui, ordre, intensitat i qualitat. I com es diu en l’argot castellà: “para muestra un botón” el que  es va veure al Prat.

Res de diferent del que em pensava que ens trobaríem al futbolí dels potablava. O sigui, partit lleig amb totes les de la llei on els petits detalls -i per sort la qualitat- van decantar el partit pels grana.

Crec que el Nàstic, fins i tot quan va encaixar el gol, va tenir clar en tot moment que el mono de treball era molt necessari per treure els tres punts del camp del pitjor local de la lliga.

Existeixen algunes veus que diuen que el futbol de Seligrat a Can Nàstic no ofereix molt més que el de Bartolo. Que “només” ha posat ordre i intensitat a l’equip (títol del meu article passat) i que, fins i tot, la bona sort ha jugat de part nostra quan abans no ho feia.

Deixen entreveure que el canvi d’entrenador potser no era necessari i que la història (victòries) hagués estat semblant amb Bartolo. Són només dues jornades i queda molt per veure. Ara bé, evidenciar que el Nàstic de Seligrat té aquell punt més que necessari per competir a Segona B amb garanties que abans no teníem per mi és un fet.

Pot agradar més o menys, però no conec a cap equip de la categoria de bronze que jugui al jogo bonito (en tot cas el filial del Barça i amb resultats, especialment fora de casa, no gaire positius) amb resultats pletòrics.

He notat un cert menyspreu a la feina, més bé mentalitat, que ha inculcat Seligrat en gairebé dues setmanes. Mentalitat que crec que és més que necessària per competir a una Segona B del grup 3 que es presenta d’allò més igualada (i perquè no dir-ho, apassionant).

Els dos partits de Seligrat, amb més o menys sort, han acabat amb les dues úniques victòries còmodes fins ara. Hi ha qui dirà que contra 9, amb penals, amb sort, amb pilota aturada…Si volem veure el got mig ple en perspectiva negativa ho podrem fer. Ara bé, no fer-ho amb perspectiva positiva, com a mínim, em resulta injust.

Recordo un comentari de Seligrat en la seva presentació en el sentit que l’afició grana agraïm l’esforç i la intensitat dels jugadors al camp. I honestament, això ho considero ADN grana. De projectes, com diu el mateix Seligrat o Palanca, no n’existeixen al món del futbol. Jo matitzaria que no existeixen o no es sostenen sense victòries. I Seligrat ho té clar: “ganar, ganar y volver a ganar”.

De moment l’ànima de l’equip em sembla més que saludable. Veurem si es manté durant tota la temporada, especialment quan vinguin les derrotes. Però la posada en escena dels granes poc té a veure amb la de Bartolo.

Ara ens hem adonat que estem a Segona B i això és el punt de partida per veure quin és el sostre del Nàstic. Segons Seligrat, no hi ha més sostre que el del proper partit amb el Villarreal B.

El que tinc clar és que es competirà de tu a tu. Ara bé, en el futbol ningú et garantitza res.
Que ningú s’enganyi, però guanyar tres partits seguits no és fàcil en cap categoria i no serà fàcil que passi. No obstant sóc optimista, i una nova victòria amb un equip en hores baixes però d’indubtable qualitat seria un altre cop d’efecte de cara al futur més pròxim.

Què voleu que us digui…m’he deixat contagiar/impregnar pel “Seligratisme”…o sigui, allò que ja hem escoltat d’altres entrenadors del “partit a partit”. Seguim!

Comentaris

avatar

Més notícies

Pablo Marí a punt de fitxar per l’Arsenal

El central valencià Pablo Marí es troba a Londres a punt per tancar l'acord que l'uniria a l'Arsenal anglès. L' ex del Nàstic es...

Toni Seligrat: “Espero que tots puguem veure un Nàstic amb ADN, amb una manera de jugar estable”

Toni Seligrat va comparèixer aquest passat divendres al migdia davant els mitjans de comunicació per analitzar el pròxim partit dels tarragonins que disputaran aquest...

La reaparició de Javi Márquez podria fer tornar a Pol Domingo a la banqueta

El migcampista Javi Márquez tornarà a entrar, amb molta probabilitat, a la convocatòria de Toni Seligrat pel partit d'aquest proper diumenge a Andorra. El barceloní...

Andorra i Nàstic acorden aplaçar el partit de diumenge a les 16h de la tarda

El partit que s'havia de disputar aquest diumenge a les 12h del migdia al camp de Prada de Moles entre l'Andorra i el Nàstic...

Com afectarà jugar a més de 1.200 metres d’altitud?

El Nàstic visitarà aquest diumenge el camp situat a més altitud de tot el grup 3 de la Segona Divisió B. El de Prada de...