Conceptes clars

L’equip em va agradar. Els més puristes diran que vam fer un joc una mica arcaic i a la pilotada, però jo diré que per primer cop aquesta temporada vaig veure un equip amb les idees clares sabent exactament què fer en cada moment. Aparegueren dubtes ens els primers minuts, fruit de la novetat de conceptes i la motxilla negativa que arrosseguem, però amb el primer gol les indecisions s’esvaïren completament.

Goldar tornà al centre de la defensa per enviar Perone a la banqueta, decisió del tot necessària en aquests moments. Encara em pregunto per què Bartolo no feu el mateix en els seus darrers partits, una incògnita. És cert que anem coixos al mig, però fent la defensa aigües poc importava tenir un centre del camp més o menys poderós. Aquest canvi afavorí també Juan Rodríguez, que es notà més segur que en anteriors partits; cosa semblant penso que passaria amb Perone si acabés fent companyia a Goldar.

Conceptes clars. En defensa primer evitem perill, allunyant la pilota si cal, i després intentem crear més amunt. Línies més juntes esperant al rival i amb una gran pressió des de la davantera. Gran feina de Pereira i Pedro; van treballar com mai pressionant, encara que no estiguessin encertats de cara a porteria. Pilota aturada treballada, faltes i còrners amb la bimba sempre rondant l’àrea petita. Personalment soc bastant fan d’això: un cop la pilota és aprop de la porteria contrària ja obligues a treballar el rival, ha de fer alguna cosa per evitar el perill, i si no ho fa o ho executa malament és molt fàcil que l’esfèric acabi acaronant la xarxa. Quan es roba la pilota a zona mitja s’intenta sortir amb velocitat tocant i aprofitant els espais que el rival deixa quan ataca amb les línies una mica avançades. Tot molt clar.

Problemes que genera aquesta forma de jugar? És més difícil a priori tenir ocasions de perill jugant l’esfèric, ja que en principi es perd possessió, i quan es té, normalment no s’arriba en bloc a l’àrea rival, sinó amb incursions esporàdiques de pocs jugadors que surten al contraatac o que han pogut caçar una pilota rebutjada per la nostra defensa. El mig del camp també perd protagonisme amb la creació i té tasques més defensives intentant robar la pilota i llençar un contraatac.

Avantatges? Som més forts defensivament i mantenir la porteria a zero és més fàcil, cosa que ja et dóna un punt. Tenint en compte que tenim una bona davantera i marquem bastants gols, és fàcil que puguem aprofitar les poques ocasions que tinguem. A més a més, amb la moral pel terra com teníem ara, el que dóna més fortalesa mental i confiança és no encaixar. Penso també que aquest tipus de joc evolucionarà amb el temps i amb una mica més de confiança podrem trenar més jugades en zones de perill al camp rival. Ara però necessitem anar puntuant com sigui i sortir de la zona de perill.

Així doncs, content amb el Nàstic que vaig veure. Em va semblar un equip compacte i per primer cop vaig tenir la sensació que guanyaríem el partit sense patir. Dit això, no fem volar coloms, la cosa encara està molt malament i si aquesta victòria no va acompanyada d’altres no haurà servit per res. És un primer pas, però queda molt camí. Us ho diu un boig pel Nàstic.

guest
0 Comentaris
Inline Feedbacks
View all comments