Voto Bartolo

Estic molt preocupat per la situació actual del Nàstic, i Xavi Bartolo també en té certa dosi de culpa. Però diumenge, dia d’eleccions nastiqueres a Badalona, independentment del resultat que hi hagi en el partit, jo votaré Bartolo. Penso que la decisió que continués per part del Consell és encertada i també crec que el seu cap no s’ha de qüestionar més; hem d’enfocar els nostres ulls en el terreny de joc i exigir molt més a uns jugadors que tenen més futbol i amor propi del que mostren.

Som un equip intermitent que massa minuts dels partits juga amb esmòquing i té por d’embrutar-se; ens creiem els burgesos de Segona B que amb el nom guanyem partits,  els nens de papà, els mimats, els creguts. Però realment som uns desgraciats que estem en zona de descens a Tercera divisió. La ment dels jugadors viu en un show de Truman futbolístic ideal i no se n’adona que la realitat és una altra. Hem de tocar de peus a terra, menjar merda, conviure amb el fang, adonar-nos que vam descendir per mèrits propis i que els rivals companys de viatge són els que mereixem. Fins que no siguem conscients d’on som, aficionats i equip, no aixecarem el vol.

Fer obrir els ulls als jugadors també és feina de Bartolo i el cos tècnic, i en aquest aspecte si que penso que es podria fer molt més. De vegades és necessari posar tothom a lloc i esperonar des de la banqueta; uns crits ben donats fan que no dormis, que despertis, que treballis i, si el jugador tot i això no reacciona, llavors queda irremeiablement retratat per l’afició que li farà saber el seu descontent. Crec sincerament que només mantenint la tensió constant al camp i la concentració en el joc, l’equip pot fer un pas endavant molt gran. Aquest aspecte tensional i de desconnexió del grup és dels pocs que crec que pot millorar el tècnic, però en la resta penso que fa una bona labor.

Sap llegir els partits i intenta sempre buscar solucions als problemes. Hem vist canvis de sistema abans els partits (4-3-3, 5-4-1, 4-4-2) per intentar frenar la sangria de gols i, fins i tot, durant els encontres. Sense anar més lluny aquest diumenge es va passar del 4-4-2 al 4-2-3-1 a l’inici de la segona meitat per intentar dominar el centre del camp i l’equip va millorar molt. És cert, però, que crec que era un canvi que s’havia d’haver fet abans. Després vam tornar al 4-4-2, suposo que per tapar de nou les bandes i pensant que els jugadors de refresc podrien fer un treball defensiu més intens. És a dir, amb matisos que ens poden agradar més o menys, però els partits es llegeixen i es busquen solucions.

També intenta remeiar el dèficit de jugadors en algunes posicions com per exemple el mig camp, posició on Bartolo va reclamar per activa i per passiva un jugador abans de tancar el mercat que, finalment, pels motius que sigui, no va acabar arribant. Es posa a Carreón, s’intenta lidiar també amb l’afer Viti, s’avança Goldar, es prova a Montero… És a dir, es fa tot i més però els resultats encara no són els esperats. Jo intentaria fer un mig del camp amb Petcoff i Montero endarrerint de nou a Goldar com a central; perdríem una mica de contundència al mig, però la guanyaríem en defensa i augmentaríem considerablement el control de pilota en zona mitja tenint també més arribada.

Les rodes de premsa, llevat la d’Olot on no vaig estar d’acord, són bastant coherents. Veu els errors, no amaga la realitat, i aquest és el primer pas per buscar solucions.

Crec que per aquesta capacitat d’entendre el joc, de mutació i d’adaptació a les circumstàncies adverses (qualitats difícils de trobar) i que hi ha un marge de millora important en l’aspecte emocional i de motivació que estic segur que es potenciarà i treballarà més (Mourelo pot ser una peça clau), és el candidat idoni a la banqueta del Nàstic, i que qüestionar-se la seva continuïtat ara o en el futur és contraproduent, ja que sincerament crec que difícilment és millorable. Els nous projectes han d’anar acompanyats de temps i tranquil·litat, no llencem pel terra el temps ja invertit en aquest projecte, no tornem a posar el comptador a zero, siguem conscients de qui som i on estem, treballem fort i els resultats acabaran arribant, aviat o tard, ningú ho sap, és qüestió de persistir. Us ho diu un boig pel Nàstic.

1 COMENTARI

guest
1 Comentari
+ antics
+ nous + votats
Inline Feedbacks
View all comments
Ismael Ruiz
Ismael Ruiz
6 months ago

Comentario molt sencill: que passat amb el jugador del plantel Viti?? Es inadmisible la seva situació Sí no vol jugar:expedient i a la grada. Si vol marxar a l’hivern QUE PAGUIN TOTA LA CLAUSULA i també a la grada. El exemple de tibieza per part del club es lamentable i el que es pitjor:encomanable.
Gràcies